skrijo написа:Kirilpm написа:600mm си е доста сериозен диск,колко е вътрешния диаметър,колко е диаметъра на стругованата част от оста?1,5кв монофазен мотор абсурд да реже с такъв диск...Ако си решил да режеш дебели и чепати дърва за огрев си вземи моторна резачка,доста по-добра е дори и от циркулярите с люлка.Ако ще правиш истинска машина ти трябва мотор 3кв трифазен с 3на ремъчна шайба и стабилна поставка.И все пак дори и добре изработен циркуляра е в пъти по-опасен от моторните резачки.Там където стои болта е 2см ,а преди лагера от страната на болта е 2,8см .Аз видях циркуляр с монофазен мотор ,беше с два кондензатора значи е бил доста мощен ,наряза всички 8 кубика дърва без да спира.На мен ми трябва да режа дърва не всичките 8 кобика на веднъж ами на 1 кобик по 20 минути почивка и пак .Знам че резачката е по-добре ,но една хубава резачка струва 700-800 лв и нагоре .
Колега, не си играй, това не е шега работа.28 мм дебела ос е подигравка. Моят циркуляр е с 5,5 киловата трифазен мотор и оста е дебела 60 мм. Не ми и се вадят книгите да смятам, а и не знам марката на стоманата, но по усет 28 мм диаметър е подходяш за 300-350 мм диск.