Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Мелачката беше фабрична,но отдавна съм я виждал и съм забравил точно как беше.
В обши черти и размери като месомелачка,имаше някакъв отвор за люспите,като че ли имаше допълнителен шнек и конусно тяло с много дупчици,което се закрепваше вместо решетката за мелене.Ще питам ,ако са запазили някаква книжка с чертежи,но след толкова години едва ли да я пазят.
cvetanmu - специалист
Виж дали ще ти свърши някаква работа.Сканирани са от списание " Моделист - конструктор " брой 7 от 89 година.

Прикачен файл

scan000211.jpg
scan000211.jpg (248.36 KиБ) Видяна 20831 пъти

Прикачен файл

scan00041.jpg
scan00041.jpg (250.66 KиБ) Видяна 20831 пъти
vastan - помощник
cvetanmu написа:
Виж дали ще ти свърши някаква работа.Сканирани са от списание " Моделист - конструктор " брой 7 от 89 година.
Абе да ти кажа чесно аз с кирилицата се справям трудно, а с руски :? самите схеми можеби на живо да ми помогнат(в смисал да ги покажа на по компетентен човек),но в този вид не се разбира много :cry: или поне аз не мога да вдяна... :?
а по скоро ми прилича на обикновенните мелачки каквито ги има в всеки по-селски дом(аз съм си селянче,не обиждам чуждите домове)та такива имам 3 но не става вапрос за вартене с часове,а за по пригодена и по и бърза машина...........то навярно е вид месомелачка,но как става хватката ,люспите семките и др. подобни да отиват на едно място а чистия сок на друго :? И то явно сока се сабира в някъв съд ,щото то се мели ,мели и кто спре тогава го пуска през една пвц ф50 траба(то тва е което се вижда)абе то да може да се разгледа ще е лесно ,но уви при тоз не става.
Последна промяна от vastan на съб окт 23, 2010 9:48 pm, променено общо 1 път.
cvetanmu - специалист
Дай имейл.Мога да ти ги пратя в нормален размер да ги разгледаш.
vastan - помощник
shotik написа:
Мелачката беше фабрична,но отдавна съм я виждал и съм забравил точно как беше.
В обши черти и размери като месомелачка,имаше някакъв отвор за люспите,като че ли имаше допълнителен шнек и конусно тяло с много дупчици,което се закрепваше вместо решетката за мелене.Ще питам ,ако са запазили някаква книжка с чертежи,но след толкова години едва ли да я пазят.
То за тва става на въпрос(за допълнителен шнек и конуси с дупки)е та то4но тези допълнителни джаджи са майсторлъка май :wink: та и те са мисия не възможна за мен.па и какви са точно :?
BAlexandrov - специалист
Това на чертежите изглежда доста добро, но е работа за добър стругар :idea:
Големи снимки може да качиш тук http://picbg.net или тук http://imageshack.us/
svetliopi44 - Чирак...
Туй дали ще стане и за грозде... :?
Трябва да измислим нещо ,че догодина искам 500кг. да сложа за вино а чепкането грозд по грозд ме вбесява... :x
BAlexandrov - специалист
Мисля си, че това е машината, дори и ръчна :idea:
hygro - майстор
svetliopi44, ръчно ронках гроздето веднъж и вече няма да го повторя, а бяха само стотина кила... Но борсата продават и изронкано грозде, но тези с най-доброто обикновено нямат роначка.

Мисля догодина да изпробвам барабана на старата пералня, само трябва да понамаля оборотите...

Тема "Универсална мелачка за плодове и зеленчуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: