Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
asen4o - специалист
shotik написа:
Ето ви нагледно :

http://www.vasi.net/community/jeto_inte ... _drel.html
Мен ме притеснява пластмасата , мисля, че мн барзо ще се претърка. Ако на нейно място се приспособи един лагер и там оста да лагерува , машинката би се справила добре.
shotik - майстор
Тази пластмаса мисля ,че ще се охлажда и смазва от мазнината на месото,може да се износи по-бързо ,но това е неминуемо,повече работа ,повече износване,лагерите мисля ,че ще блокират,защото мазнината ако влезе и клеяса става като лепило и лагера може да блокира.А и какъв размер ще са ,трябва да се престърже много оста.
Може да се направи нова втулка от друг материал/не се сещам името/,от който правеха на трабантите втулки за предните носачи,бял,мазен и издръжлив на триене/ако се сетя името ще го напиша/.
batkotony - специалист
shotik написа:
от друг материал/не се сещам името/,от който правеха на трабантите втулки за предните носачи,бял,мазен и издръжлив на триене/ако се сетя името ще го напиша/.
Тефлон.А може и метална втулка от фосфорен бронз,въпреки,че не съм сигурен колко е съвместим с хранителните вещества...
shotik - майстор
batkotony написа:
shotik написа:
от друг материал/не се сещам името/,от който правеха на трабантите втулки за предните носачи,бял,мазен и издръжлив на триене/ако се сетя името ще го напиша/.
Тефлон.А може и метална втулка от фосфорен бронз,въпреки,че не съм сигурен колко е съвместим с хранителните вещества...
Правилно !
То в последно време толкова нови имена на материали,по компютрите разните наименования ,че човек зацикли и не се сеща,дори да го гледа,както аз гледам дъската за рязане на хляб и др.,а не се сещам че е от тефлон.

:? :lol:
mitaka_25 - напреднал
ето снимките почти всичко е готово има още малко части при стругаря които ще са готови до края на седмицата,ел мотора е трифазен 0,37кв 940 оборота със ремъчните предавки съм свалил оборотите до 70 казаха ми че трябва да са между 60 и 80,всичко ще бъде монтирана на плоскост влагоустойчив шперплат 22 мм ,машината е китаиска струва 58 лв има лагер в задната си част дано върши работа :-D по нататък още снимки

Прикачен файл

Изображение011.jpg

Прикачен файл

Изображение010.jpg

Прикачен файл

Изображение009.jpg със червено - лагерна черупка с лагер 206 от едната страна с черното шайбата а от другата страна със шпонка влиза шнека на машината
Чираче - майстор
Нещо не ми стана ясно от обясненията. Какъв е диаметъра на ремъчната шайба на двигателя, какъв ремък е използван, съобразен ли е със стандартите за минимален диаметър, само един лагер 6206 ли се използва. Много неясноти.
sian - специалист
mitaka_25 написа:
ето снимките почти всичко е готово има още малко части при стругаря които ще са готови до края на седмицата,ел мотора е трифазен 0,37кв 940 оборота със ремъчните предавки съм свалил оборотите до 70 казаха ми че трябва да са между 60 и 80,всичко ще бъде монтирана на плоскост влагоустойчив шперплат 22 мм ,машината е китаиска струва 58 лв има лагер в задната си част дано върши работа :-D по нататък още снимки
Колега сигурен ли си че има лагер отзад, на снимката виждам пластмасова втулка, или се лъжа.
Какво е предавателното число? Не е ли по добре да се направи голяма шайба която да е поставена направо на шнека.
Чираче - майстор
sian написа:
Какво е предавателното число? Не е ли по добре да се направи голяма шайба която да е поставена направо на шнека.
Направо на шнека няма как да стане. Може да се направи, но ще е провал. По простата причина, че там няма лагер/и никакво смазване/, и радиалните сили от ремъчната предавка много скоро ше износят повърхностите.
mitaka_25 - напреднал
лагера е от вътрешната страна на машината между шнека и тази пластмасовата втулка а относно ремъците те са трапецовидни мисля че бяха 13 мм.Ремъчните шаиби съм ги изчислямал аз за да получа желаните обороти ако искате ще ви дам размери но дори и промяната на една шайба с 1 см и се отразява много на оборотите ако някой иска да знае как се изчисляват обороти да пише
mitaka_25 - напреднал
а относно дали става с една ремъчна шайба може разбира се само че щаибата не може да се сложи дитектно на машината а пак трябва да се направи това с лагера където влиза шнека в него понеже нали тази машина трябва да се чисти и ако е директно на шнека всеки път трябва да се разглабят ремъци шайби абе мазало,а и така няма опастност да се износи машината от опъването на ремъка ,към машината има една шаиба с размер 270 мм обаче за да получа желаните обороти при минимален размер на шаибата при мотора ми трябва мотор с около 600-700 оборота а такъв мотор аз нямам и затова ще е с повече шайби и ремъци - няма как
Последна промяна от mitaka_25 на пон фев 28, 2011 7:54 pm, променено общо 1 път.

Тема "Машинка за мелене на месо (електрическа)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: