Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jdraganchev - специалист
Dewalt написа:
В какъв размер се целиш горе долу
Размера е класиор да влиза, вътрешна височина мин. 25 см
Ivo_Dinkov - специалист
Сдобих се с това китайче с размери 33/40/32, влиза А4. Ако го прибереш на сигурно място, със сигурност ще дочакат СОТ- екипа крадците. Ако е лесно достъпен- 'пиши го бЕгал' както се казва :-D

Изображение
jdraganchev - специалист
http://intesa.bg/p/Seyfove/266

Ако ще е готов, мисля по-скоро нещо такова
wizli - специалист
С цена около 800 лв.?
Само за документи и газов пистолет?
:?:
==================
Ако ти се занимава,
може да изрежеш от стомана 5-8 мм на лазер и да ти заварят страниците и вътрешни панти, заключващо устройство само да намериш...
няма да е чак толкова скъпо и ще изглежда наистина сеиф. :cool:
jdraganchev - специалист
wizli написа:
С цена около 800 лв.?
Само за документи и газов пистолет?
:?:
==================
Ако ти се занимава,
може да изрежеш от стомана 5-8 мм на лазер и да ти заварят страниците и вътрешни панти, заключващо устройство само да намериш...
няма да е чак толкова скъпо и ще изглежда наистина сеиф. :cool:
Струва 510 този на снимката, а същия само със секретен ключ 390 всъщност, изглежда ми доста здрав но не съм специалист.

Къде могат да ми нарежат и заварят такава стомана, по мой проект?
escutcheon - специалист
jdraganchev написа:
искам документи за жилище, оръжие, ключове за кола и вила, печат на фирма..... да са на "сигурно" място.
При така зададено условие най-доброто решение е вградена в стената касета с огнеупорна фасада! Може да бъде монтирана на трудно достъпно място и да издържа вандалски набези известно време! За предпочитане са механичните ключалки поради липсата на належащо обслужване.
wizli - специалист
jdraganchev написа:
Къде могат да ми нарежат и заварят такава стомана, по мой проект?
Ако стоманата е до 3 мм може и с огъване да стане, после прахово, панти и тн.
По-дебело, правиш проект и на лазер, в Маус ПС съм рязал до 12 мм черна стомана, заварването вече трябва да търсиш добър железар, не е проблем, ключалката може да е като за врата /секретна/.
После прахово боядисване за черен метал
или от инокс, но там не знам как са цените, сигурно много по-скъпо.
mladkal - майстор
Каса за дома, в която да си държиш документите е добро решение.
Доброто решение обаче има и следните аспекти:

- да е достатъчно голяма според нуждите. (моята събира класьор за документи формат А4)
- да е с повече от един вид заключване(това допълнително забавя апашите)-предпочитат се касов ключ + механизъм с код (не електронен)
-да тежи (колкото повече -толкова по-добре)
-да е фиксирана за стена и/или под с прилично дебели анкерни болтове (12мм и нагоре) Добре е мястото да е до колона (бетона е по-здрав за анкера от тухлата)
-да е скрита в мебел, която не се набива на очи.
- да е обвързана с налична СОТ инстлация или да се дублира с втора такава.
-да се отключва и заключва максимално най-малко, за да не буди любопитството, както на членовете он домакинството, така и на гости, роднини и т.н.

И малко повече за направата на каса:
Стените , дъното и тавана са двойни. Между двата слоя се изгражда скара. Междината се пълни с формовъчна пръст, глина, която поема темепературата при нагряване с горелка. Оставят се отвори за фиксиране към под/стена. Ламарината е черна, но поне 8мм. Конструира се така, че щом се затвори вратата, тя да е максимално плътна и наравно с останалата част. За да се избегне напъването с щанги и други силови методи.
В разни цехове и т.н има огромни преси, които могат да режат доста дебела ламарина. По-прецизните и отвори с неправилна форма (а то такива рядко има при касите) се правят с разни ерозийни, водстуйни и прочие сложни апарати. Тук отношение могат да вземат хората, които са ги ползвали и са по-наясно.
Тежките каси (предимно по големи офиси и фирми) не се носят от безумни мангали, а се плъзват по предварително приготвени ролки. Историята на един стар майстор ключар (правещ и каси) споделя, че дори при една банка се е наложило да съборят стена, за да вкарат огромен сейф, с не по-малко огромен кран. След това са зидали и възстановявали.

Желая успехи в избора.
hygro - майстор
mladkal написа:
Междината се пълни с формовъчна пръст, глина, която поема темепературата при нагряване с горелка.
По-добре я напълни с бетон, забъркан с корунд и армиран със стоманена и медна вълна. Корунда унищожава режещи инструменти, а медта абразивни. Вълната от неръждавейка го прави удароустойчив.
mladkal - майстор
Модератор hygro,
Това, което споделяш в горния си пост е много полезна информация. Полезна за онези, които желаят сами да си изградят и направят качествен и надежден сейф - в унисон с тематиката на любимия ни форум.

Аз лично съм потребител, а не сътворител на "каси"(сейфове). Това, което съм написал е от няколко годишно употребление на два броя (мноого голяма и друга малка) и около 60-90 минути прекарани в работилбница за направата им, където като малко дете здавах въпроса "ЗАЩО!?"

Не съм искал, а и винаги съм бил лишен от желанието си да подведа, който и да е "направи сам" майстор. В подписа ми си го пише...

Тема "Домашен сейф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: