• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
MOM4ETO написа:
Ще използвам:
Прецизните оси S12
Регулируеми линейни лагери Ф12
Опора за ос Ф12
Като за начало забрави за ф12 и сложи нещо по-дебело. Поне ф16. Аз бих използвал направляващи с опора и отворени лагери. Това за Х. За Y дори по-дебела направляваща предвид това, че е само една. Може би нещо като ф20.
MOM4ETO - специалист
velsi написа:
MOM4ETO написа:
Ще използвам:
Прецизните оси S12
Регулируеми линейни лагери Ф12
Опора за ос Ф12
Като за начало забрави за ф12 и сложи нещо по-дебело. Поне ф16. Аз бих използвал направляващи с опора и отворени лагери. Това за Х. За Y дори по-дебела направляваща предвид това, че е само една. Може би нещо като ф20.

За закрепването на инструмента.
velsi - Почетен майстор
Какво за него?
MOM4ETO - специалист
Как ще стане или по същия начин.Препоръчайте нещо
SHADOWAWS - специалист
Направи по-усилена конструкция на тялото дето държи фрезата....нещо подобно на това дето е на CNC фрезите. Ванка, според мен трябва да е нещо като това , ако искаш да обработиш алуминий. Но тук идва друг пеоблем - Размера! Според мен има начин да се реши, но как...не знам. Все пак съчетанието компактност и стабилност за обработка на метала, ще е някак трудно съчетаема. Ще трябва да се лишиш от мобилността. Т.Е. от 3Д ще имаш 2Д дупликатор. Сигурно не те устройва предполагам?
Сетих се и друг вариант....вместо горните съвети! :
Направи допълнителна заключваща се опора на фрезата за да намалиш вибрацийте (по скоро да ти е стабилна ръката като работиш) , нямам идея как се реалитира това, но нека и другите помислят и пишат :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направим Дупликатор и Копи Гравьор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: