Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dimcho93 - напреднал
Да точно така третия кабел е свързан към корпуса на трафа .. ако сложа друг кабел без трета жичка ще върви ли ?
Тани - модератор
Ще работи , но няма да е занулен! Има потенциална опасност ако ти избие фаза по магнитопровода на трафа и евентуално по "човката " на поялника. Както виждаш на снимката по-горе обаче може и без зануляване!
dimcho93 - напреднал
Демек ще бачка ама не пиши ме бегал :Д Мерси много на всичко за полезната информация отивам да пробвам и ще ви пиша какво се е получило !
valat111 - специалист
Първичната намотка на трансформатора е много добре изолирана от магнитопровода, вторичната-също. "човката" са изводите на вторичната намотка. Теоретично шансът фаза да се прехвърли от първичната намотка на магнитопровода и от магнитопровода на вторичната е по-малък, отколкото да спечелиш джакпота от тотото. Така, че dimcho93 сменяй кабела със щепсела, като пазиш много изолациите на трансформатора и запоявай смело.
dimcho93 - напреднал
До сега го испробвах даже намерих от комшията кабел от абсолютно същия поялник сащия кабел с три жички измерих кое ми е нулата сичко сварзах набарзо и тръгна сега остава да намеря от някой приятел поялник и да го направя като хората !!!
Тани - модератор
valat111 написа:
Теоретично шансът фаза да се прехвърли от първичната намотка на магнитопровода и от магнитопровода на вторичната е по-малък, отколкото да спечелиш джакпота от тотото. Така, че dimcho93 сменяй кабела със щепсела, като пазиш много изолациите на трансформатора и запоявай смело.
Да не забравяме обаче , че джакпота не е вечен и все някой го печели! Вероятността и минимална , но я има!
hygro - майстор
Ами да обявя, че джакпотът е у мен :lol: Имам един индукционен поялник, като на снимката на ohdan по-горе, който иначе работи, но от болтовете, минаващи през трафа и от човката хвърля много забавни искри - хем пробив, хем прекъснато зануляване...
Тани - модератор
:lol: :lol: :lol: Ти с един фиш си взел джакпота и от първо и от второ теглене :lol:
valat111 - специалист
Тани написа:
:lol: :lol: :lol: Ти с един фиш си взел джакпота и от първо и от второ теглене :lol:
:supz: Роден с късмет, hygro, не забравяй да почерпиш!
vvventsi - специалист
току що направих едно измерване на моя чешки индукционен поялник който се захранва с двужилен кабел и не е занулен,измерих напрежението между нулата на контакта и човката на поялника колко е ,мултицета ми показа 30V,после измерих тока на утечката между нула и човката ,беше 0mA!

Тема "ПОЯЛНИК ПОМОЩ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: