• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
Това дали е най-практичен зависи от гледната точка! Това долу е снимка на куфарчето ми за най-необходимите крепежи за монтаж на ГК Тези двайсетина кутийки са абсолютно недостатъчни и слагам само най-необходимото.Имам и един по-голям куфар само за дюбели. Повечето неща си стоят в картонените кутии и ги ползвам направо от там като се наложи. Та идеята ми е , че ако аз реша да се възползвам от
Най-практични са малките бурканчета
то ще ми трябват поне стотина от тях само за основните винтчета, болтчета , гайки , зегерки и шайби . Значи ще трябва да отделя около 10м за да
имам визуален контакт със съдържанието!
Лично за мен е по-практично да си държа болтчетата и гайките в саксията с дължина 30 см в която има 30-ина пличкета , и би ми заела 3 м рафтове пък макар и отдолу! Като почна да ремонтирам също е по-удобно всичко да ти е под ръка - грабвам съндъчета(саксията в моя случай :-D ) и просто пробвам от пликчетата какво ми трябва!

Прикачен файл

Pic 1082.jpg
schuldiner - майстор
Аз съм върл противник на подредените работилници. Т.е. не че мразя реда, но пък държането на разни нещица ей така - "да има", ми е много досадно. Като ми трябва нещо, отивам в магазина, от там право на обекта. В каквато опаковка ми го продадат - в такава го нося. Като артиса, влиза в една 30-литрова бака карашик. Тя си седи в буса, а закъсам ли някой път за нещо си, ровя в баката и винаги намирам. И нито заема излишно място, нито отнема време да подреждам. Пък като съм на зор, си струва усилието да ровичкам.
Съвсем друг е въпросът ако човек не гледа да свърши работа, а просто се кефи да си подрежда кът за нещо, както са болшинството от рибарите впрочем. Абсолютно безсмислено занимание от гледна точка ефективност, но пък приятно - значи добро.
Тани - модератор
Всеки си е "башка луд" :) Аз пък мразя да ходя до магазина. Обикновено разходката е за нещо което струва 50 ст. и ще изкарам от него 1 лв ако е за клиент, а пътните са ми 2-3 лв и половин час изгубено време.Пък и шивея в малък град в който за някои материали не са и чували! Купувам от всичко с куттии и все някога им идва времето. А и като са в буса винаги са ми под ръка дори когато магазините не работят. Миналата седмица използвах едни АМО винтове , които съм купувал преди 3 години защото тогава ми трябваха 5-6 винта , а аз купих по една кутия от трите размера които имаше в наличност в склада :-D . Пък и купуването на кутии си има предимства Рапидките за ГК в кварталните магазини струват по 2 ст./бр качество- гаражно, а аз си купувам кутия 1000бр Ригипс за 5-6 лв със накрайник във всяка кутия! Винаги ми е били смешно като видя КОЛЕГА ПРОФЕСИОНАЛИСТ да си купува по 200 рапидки! Виш гайки и болтчета и аз си купувам по 20 -30 - да има !
Our - напреднал
Аз винаги си купувам точно толкова елементи, колкото ми трябват за конкретната работа в дадения момент. И винаги когато ми потрябва, може едно болтче или едно пиронче да е - отивам до магазина за крепежни, който е точно пред нас ... И все си мислех, че не правя много правилно :D В следващата тема в раздела можете да видите как стана работилницата ми до тук :)
STO-YAN - специалист
Естествено, че когато крепежните елементи се използуват професионално-пазаруването им е в голями обеми.
Някога в работилницата имах една тава аплака /войнишки модел-огромна/, та в нея се съхраняваха всякакви размери
болтчета и гайки. Не е истина, когато ти потрябва нещо, какво ровене наставаше... Това отдавна се промени, но ми
бяха необходими седмици. Сега са отделени неръждаемите от черните, милиметровите резби от цоловите и т.н.
Живота ме научи, че ако искам да съм продуктивен в работата си, всеки инструмент и помощен материал трябва да си
има определено място. Ровенето губи време и изнервя.
Успех на питащият в начинанието и ако е упорит-ще стане!
Тани - модератор
За това казах , че няма най-добър начин. Всичко е строго индивидуално и зависи от нуждите на професията и характера на човека. Аз не съм най-подредения човек , но всяко нещо си има място в безпорядъка и знам къде е :-D За винтовете смених няколко вида куфарчета , докато намеря най-подходящото. Това засега ми върши работа - позволява ми да си взема при мен само винтовете с които работя и когато ги съборя , не ми се налага да събирам всички видове и да ги разделям , а събирам набързо само един вид. За питащия явно не му трябва нищо за винчета , защото си купува само каквото му е необходимо. В това няма нищо лошо.Когато ремонти се правят веднъж два пъти в годината , дори това което е направил на терасата е похвално!
petkov_75 - специалист
STO-YAN написа:
....... Сега са отделени неръждаемите от черните, милиметровите резби от цоловите и т.н.
Живота ме научи, че ако искам да съм продуктивен в работата си, всеки инструмент и помощен материал трябва да си
има определено място. Ровенето губи време и изнервя.
+1 :prayer: :respekt: :prost:
  • 1
  • 2

Тема "В какво да си държа крепежните елементи и свредлата..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: