Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Слагаш картинките в джоба. И минаваш с нагрято шпорче където ти е кеф. Също както при слагането на восъчни основи.

http://www.mevi-bg.com/Pictures/200.jpg

Това е шпорче. Отиваш в пчеларския магазин и искаш железно, не пластмасово.
batmana - напреднал
Имам два въпроса:

1. С какво да го нагрея до определена степен, защото ако е много нагрято ще разтопи найлона, а ако е малко нагрято няма да слепи листа.
2. Не мога да сложа картинките и да мина с шпорчето, защото има номера, които ми липсват. Затова искам да направя джобчета, но въпросът ми е след като направя джобчета как да ги цепна, за да сстанат с отвори, както са купешките?
velsi - Почетен майстор
Например изрязваш си някакви картончета с размера на картинката и тях слагаш на мястото на липсващите. Колкото до цепването... можеш да ползваш същото това картонче като подложка и да резнеш найлона с макетното ножче. При този вариант ще ти трябват подходящи картончета за целия джоб.
Температурата ще установиш опитно, а нагряването може да стане и на котлона.
batmana - напреднал
Дааа, хитро, ще го пробвам, когато купя шпорче. А нещо като поялник, но да сменя накрайника, ще стане ли? Нещо, което се награвя по зададена от мен температура, но с подходящ накрайник.
velsi - Почетен майстор
Би могло да стане, да. Например със 100 ватов поялник, от онези с дебелите човки. Но трябва да пробваш.
batmana - напреднал
Има ли поялник, на който да може да се регулира температурата на загряване?
velsi - Почетен майстор
По принцип има разни скъпи станции за запояване, които имат регулиране, но на тебе такова не ти трябва. Поялниците за полипропиленови тръби също са с регулиране, но и те не стават. Остава варианта да си направиш ти някакво регулиране, дори имаше тема по въпроса. viewtopic.php?f=41&t=32565
Но аз си мисля, че ако сложиш въпросното шпорче на мястото на човката, то няма да прегрява много, предвид по-лошия контакт там където е оста и по-лошо топлопроводимия материал (човките за поялници са медни). Трябва да пробваш и сам ще установиш правилния начин.
batmana - напреднал
Разбирам, но не съм такъв майстор и няма как да пригодя шпорчето към поялника, че и да се върти нагрято. Иначе като идея ми харесва, но като изпълнение ...
shulio - специалист
Вземи само шпорчето без дръжката и го завържи с тел за един поялник от 5 лева и готово. По лесно от това няма как да стане :)
batmana - напреднал
Не става :(. Поялника не може да нагрее достатъчно шпорчето. Има по-мощни поялници, по 40-50 лева, но не ми се рискува да ги купувам.

Тема "Как да разграфя найлонов джоб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: