• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Фло - специалист
Малко градивна критика от мен! Лопатките трябва да се разположат под ъгъл спрямо оста на въртене,така смесването на материала би се получило в поток и ще се съкрати времето за смесване,дори при по-малки обороти трябва да е под 2 минути,а времето на разбъркване на бетоновата смес е важно за качеството на бетона.Причината е,че дълговременното интензивно бъркане деструктурира гелната форма през която минава хидратацията на цимента.
jekasus - майстор
Фло написа:
Малко градивна критика от мен! Лопатките трябва да се разположат под ъгъл спрямо оста на въртене,така смесването на материала би се получило в поток и ще се съкрати времето за смесване,дори при по-малки обороти трябва да е под 2 минути,а времето на разбъркване на бетоновата смес е важно за качеството на бетона.Причината е,че дълговременното интензивно бъркане деструктурира гелната форма през която минава хидратацията на цимента.
Бетон-миксери не оказват ли влияние при превоза на бетона? :?
kretio74 - специалист
Много добро изпълнение. Ползвах купешка от един приятел и не съм впечатлен кой знае колко. за времето на пълнене бъркане и тн на едно бъркало 4 към 1, трима човека бъркат без да се изпотят за половината време. ( е не толкоз равномерно и хубаво пребъркан но..) Голям плюс на твоята е вместимостта. Евала :klatsch: за изпълнението !!!
Тани - модератор
Ти сигурен ли си за това , което приказваш? Сам човек забърква с моята бетонобъркачка 3 колички бетон за под 5 минути! Тази на Стефан може и повече от това на клипа , но на клипа бетона е малко. Не знам каква детска играчка сте ползвали , за да даваш тези сравнения!
Стефко - специалист
Тани написа:
... Сам човек забърква с моята бетонобъркачка 3 колички бетон за под 5 минути! ...!
Извинявай Тани, но май послъгваш с времето :lol: Ако обясниш как сам човек ще зареди нужните материали, да се разбърка сместа, и да се изсипе, мога да повярмам. Ако твоята бъркачка, както казваш, събира 1 количка бетон, то времето за зареждане, разбъркване е изсипване е 1мин и 20 секунди. И мистър Пропър да помага, не виждам как може да стане. :?
Тани - модератор
Всъщност обикновено при едно пълнене на бетонобъркачката се събират 21 лопати баластра и 7 лопати цимент или 24 лопати баластра и 8 лопати цимент.Всяка флегма може да сипе една лопата в бетонобъркачката за 5 секунди по 30 лопати стават 150 секунди . Още 30 секунди да сипе кофата с водата и стават 180 , което са 3 минути , другите 2 мин. ги добавих , за да не се заядеш , но ....уви. Шегувам се за заяждането де ! Да не се хванеш! :) Може да съм те подвел с количките , но това са 3 дори понякога 4 колички бетон от едно бъркане на бетонобъркачката в зависимост от терена , защото иначе се разлива при неравностите , особено като качваш по бордюри или я качваш на талпата . Всъщност за 5 минути казах , че се разбърква количеството бетон . Ако има три свободни колички могат да бъдат натоварени за около минута още ако си имат "шофьори"
Стефко - специалист
Въобще не съм мислил да се заяждам. Писах го просто така, без да мисля. Има ли по-големи бъркачки от 190 литровите? Но тоя обем не е ли целия обем на бурето, а не ефективната му вместимост. Защото, като сравнявам бурето на моята, с купешка от 190 литрова, моята е поне минимум 2,5 пъти по-голяма.

Направи клип на твоята, и да си ги мерим...... :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Има по-големи от 190 литра.

Ние работим с 350 литрова фабрична бетонобъркачка.

Не знам колко лопати е максимума, но аз лично съм я пълнил до 75 лопати. Преди около месец изляхме една близо 70 квадратова плоча с все трегерите. От 12 кубика, поне 10 минаха през моите ръце на бъркала от по 75 лопати(пясък и баластра 1 към 1) и 75 килограма цимент. Бяхме 3 човека, аз само бърках.

За време няма да говоря, защо след един определен момент всяка лопата тежи повече от предишната. Само ще спомена, че при едно такова бъркало цигарата ми не свършва, ако съм я запалил преди почването. Излизат малко над 7 колички бетон с гъстотата на този от клипа.
Илиян Илиев™ - майстор
Точно като тази от снимката.

Изображение
Фло - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Има по-големи от 190 литра.

Ние работим с 350 литрова фабрична бетонобъркачка.

Не знам колко лопати е максимума, но аз лично съм я пълнил до 75 лопати. Преди около месец изляхме една близо 70 квадратова плоча с все трегерите. От 12 кубика, поне 10 минаха през моите ръце на бъркала от по 75 лопати(пясък и баластра 1 към 1) и 75 килограма цимент. Бяхме 3 човека, аз само бърках.
Ако можехте и да му издадете декларация за съответствие за бетона на инвеститора,че да може да си актува строежа ....щото това ще да е конструктивен елемент- плоча с трегери,вероятно етажна...За рецептата ,килограм цимент на 1 лопата смес от пясък и баластра,не бих могъл да кажа нищо ,като не знам колко кила събира лопатата,но ми се струва,че цимента е дошъл в повече,а като е в повече бетона не става по як,което още веднъж потвърждава тезата,че за конструктивни елементи трябва да се спазва зададената проектна величина т.е. бетона трябва да е купешки,по утвърдена рецептурна норма и с придружаващ документ-експедиционна бележка и после след 28 дена декларация за съответствие със стандарта.Това е за жилищна сграда разбира се!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моята самоделна бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: