Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Osiris - специалист
пробвай да нивелираш дървена скара на която да лежи ламината :oops:
masteradmin - майстор
Виж тази тема:
Ламинат върху аркет
Според мене най важна е денивелацията вземи голям мастар и я замери. Иначе другите неща с един фазер или шперплат 6те се оправят.
Osiris - специалист
masteradmin
Като гледам дюшемето на къщата коятао ще купувам и почват да ме хващат съмнения че ще успее само с подложки от шперплат но пък ако няма голама денивелация ще свършат работа
velsi
освен с по дълък мастар и нивелир може да пробваш и с маркуч с вода с набучени две спринцовки в краищата така може точно да определиш денивелация на големи растояния :idea:
velsi - Почетен майстор
Мдаа, денивелацията да речем, че ще я измеря. Въпроса е, че предвид конструкцията на пода има все пак няква еластичност и вибрации при ходене. Не е ясно доколко ламината понася такива неща.
Osiris - специалист
velsi
Ламината понася просто му направи здрава и нивелирана кострукция отдолу ако е много криво прави скара ако е допустимо криво го изравнявай с подложки както ми каза един приятел като почнах сечака "подлагай клепета и тва е" За тая работа едно ренде или абрихт няма да са ти излишни :oops:
TACHO - специалист
Eto nqkolko snimki:

Прикачен файл

parket.jpg
parket.jpg (23.06 KиБ) Видяна 4930 пъти

Прикачен файл

parket2.jpg
parket2.jpg (17.6 KиБ) Видяна 4930 пъти

Прикачен файл

parket4.jpg
parket4.jpg (13.64 KиБ) Видяна 4930 пъти
masteradmin - майстор
Добре, следващата статия може ти да я напишеш.
TACHO - специалист
Е не се засягай, не съм имал нищо лошо предвид, просто успях да го наредя преди да пуснеш статията. :wink: :oops:
Osiris - специалист
TACHO
Браво добре е станал :wink:
master,извинявам се че те връщам към стара тема, но от цитираната статия за редене на ламинат не ми станаха ясни следните неща-махат ли се клиновете след като свърши реденето и как се казва звукоизолационната подложка?

Тема "Паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: