Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Сега много внимавай като пробиваш отворите за светодиодите, защото материалът, от който са направени тези пръчки е много крехък и трошлив. Може и да си го разбрал вече, но аз да кажа.
Иван Златев - специалист
ами интересното е че е куха,а най-хубавото е че вътрешния отвор е точно 5 мм и ме устройва идеално,отвън тръбичката е шестоъгълна а отвътре отвора е 5 мм кръгъл :)
velsi - Почетен майстор
Аз знам, че е куха, но не съм мерил отвора. Мислех, че ще го разширяваш, но щом пасва така още по-добре. И да покажеш как свети!
SHADOWAWS - специалист
Аз мога да ви покажа как свети - имам снимки (после ще ги кача, че излизам).

П.П. Пич, да не твориш някакъв модинг случайно? :-D
SHADOWAWS - специалист
Ето маалко снимки как свети с бял и син светодиодиод :-D

Единствения минус на тези пръчки е, че са много чупливи. Иначе са ОК.

П.П. може да ги матираш с шкурка №400 по желание. На снимките не съм матирал пръчките - не ми е минало през акъла :-D
А и това е ефекта само с LED в единия край на пръчката (с 2 бр. е по-яко ;) )!

Прикачен файл

Изображение0324.jpg
Изображение0324.jpg (33.5 KиБ) Видяна 6199 пъти

Прикачен файл

Изображение0321.jpg
Изображение0321.jpg (37.5 KиБ) Видяна 6199 пъти

Прикачен файл

Изображение0325.jpg
На тъмно!
Изображение0325.jpg (18.05 KиБ) Видяна 6199 пъти
Чаро - Акълия
И нека силата бъде с теб!
prolux - напреднал
Колегата Златев, кажи за каква цел ти трябва тази пръчка. Ако ще правиш световод, прав или кръгъл или в каквато и да била форма най-добре става с плътна пръчка. Но пак ти казвам кажи какво ще правиш, мисля, че мога да те посъветвам нещо.
SHADOWAWS - специалист
prolux написа:
Колегата Златев, кажи за каква цел ти трябва тази пръчка. Ако ще правиш световод, прав или кръгъл или в каквато и да била форма най-добре става с плътна пръчка. Но пак ти казвам кажи какво ще правиш, мисля, че мога да те посъветвам нещо.
Ако е намислил Angel Eyes да прави - да забрави с тази от щорите! :-D Дори при термична обработка трудно (много трудно) ще стане ;) !
Иван Златев - специалист
Усилватела за колата ми е минал може би през 10 човека преди да го взема и по принцип вътре си е имал усветление но някой "майстор" го е изтръгнал,и сега съм решил да си го възобновя.Незнам оригинално как е било и дали ще стане със светодиоди но съм длъжен да пробвам
http://www.google.bg/imgres?q=jbl+grand ... 29,r:3,s:0,така би трябвало да изглежда,но се чудя от къде да им взема захранване,незнам дали ще издържат на напрежението от акомулатора... приемам и съвети
prolux - напреднал
http://vbox7.com/play:c7250c67
Мисля,че това ще е по-добро от каквито и да е обяснения. Посочват се как да се свържат диодите, както и какви съпротивления да се ползват. Аз по това клипче си направих ангелски очи. Станаха супер, обаче нямам време да разглобя фаровете :( При теб, за да осветява и платката те съветвам да не облепяш с отражателно фолио задния край. Пиши ако имаш още въпроси.

Тема "Прозрачна пластмасова пръчка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: