Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=F_l3UZ5WkQk

Човека има доста изобретения и това е едно от тях. Всяка година прави това упражнение
Mega - специалист
Да, така също става. Интересно е какво прави сока. Аз го пастьоризирам и затварям без добавки. Ако някой има по-добра рецепта да казва. ;)
lov - майстор
В началото от едно кафе ми събираха празни картонени кутии от натурални сокове а после намерих и връзки от фабриката тука.Ама я затвориха и пък се появиха малките бутилки от безалкохолни.Наливам без да се бавя и във фризера. Е имам много голяма ракла и място бол. Пробвал съм и да пастьоризирам както и с натриев бензоат за стабилизатор ама се променя и вкуса пък и не искам химия. Ако нямаш фризер само пастьоризация му е майката.
А излишния материал оставям да ферментира. Става и хубаво ябълково винце. А и ракийката хич не е лоша и лесно се вари когато е само сок.
При добри години стигал съм и до тон ябълкова реколта. Не може да я изпие домочадието само на сок я и да не се бастисва минава по последната рецепта. :lol:

А относно машинарията там където ходя за раздробяване ползват една чукова фуражомелка. Ябълките стават като пюре. Имам някакви спомени че хидравликата и бачкаше някъде на 70 атм. И диаметъра на цилиндъра около 100мм. От това което остава дори и прасетата не го ядат. Първия път ми казаха да си го вземам ако искам но ме предупредиха че за нищо не става. Ама за тома неверни си го взех защото баща ми гледаше прасета. Така и не го опитаха. Явно нищо от сока не е останало.
Mega - специалист
... Тоест наливаш в бутилките от 0.5 от кола и замразяваш? Аз правех с пастьоризиране, и направо затваряне в топли бутилки. Сами се вакумираха от топлината, но ми се струва, че променя вкуса.
bulhomes2 - майстор
Mega виж сега имаш повод да дойдеш на форумната сбирка в Троян. Тия дето и lov е ходил при тях за 1 чувал ябълки ми взеха .... 1 лев. Да не излъжа, че няколко пъти ходих, ама май над 10 л сок беше. Тоз пич от клипа по-горе едва ли ще се навие за лев да ми го направи. Ето ти бизнес за там.
Mega - специалист
... За идване до Троян винаги. Там имам приятели Троян, Орешака, Скандалото, Априлци. Често идвам. Ама там като ходя все сливи ми в главата и сливова. Пък ябълките на вилата са далече. :-D
bulhomes2 - майстор
Ми, айде де - някъде в говорилята беше темата. Сбирката е за всеки, който пожелае от форума. Стремя се да уредя възможно най-тънките условия за съфорумците. Ти като имаш хора насам ти е още по-лесно.
tsenkov - специалист
Проблема е в определянето на необходимито усилие. Ако искаш само преса то можеш да си решиш проблема с маслен крик и доста фитнес.Според мен варианта 2в1 е по удачен.Основния ми бизнес е свързан с използване на хидравлични преси които съм си направил сам и вече 10тина години ме хранят.По принцип може да използваш всякаква помпа но трябва да знаеш че освен налягането трябва да знаеш необходимата производителност на помпата.Защото това определя с каква скорост ще се движи буталото.Ако за изтискването това не е определящо, то при цепене на дърва е защото ако ти цепи едно дърво 5-10 минути.....Усилието на штока е равно на площа на буталото по налягането на помпата намалено с около20-25% заради вътрешното триене в цилиндъра.Знаеики площа на буталото може да се изчисли обема течност необходим за определен ход на буталото.Удвояваме го заради обратния ход. Делим производителноста на помпата на изчисления обем и виждаме колко двоини хода в минута ще постигнем.Едно и също усилие можем да постигнем с малък цилиндър и високо налягане и с голям цилиндър и по ниско налягане. Според мен втория вариант е по удачен/по малко износване на уплътненията и винаги имаш запас от сила/.Моита преса е с мотор 1.5КВ-трифазен цилиндър100мм и постигам усилие около12 тона,което ми стига.Ако имаш път към Пловдив мога да ти покажа пресите и да нахвърляме някаква и за теб.Вариантите за изпълнение на изделието са много.
tgv - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ!
Искам да попитам, има ли вариант да се компресира природен газ /метан/до 150-180 бара, чрез хидравлича Инсталация.
tsenkov - специалист
колега, когато служех в авиацията имаше една Въздухо-зарядна станция. С нея пълнехме въздушни бутилки на 150 бара.Компресора беше 3 /три/ степенен с някакъв мощен двигател.Първия цилиндър беше наи-голям, втория по-малък, а третия наи-малък.Първия цилиндър компресираше атмосферен въздух до/примерно50бара/ втория тези 50бара ги правеше 100 а третия от 100 на 150. С хидро усилвател можеш да постигнеш налягането което търсиш но всичко е въпрос на сметки и рентабилност.Ако те интересува деиствието на хидро усилвателя мога да ти го обясня но съм до там.Никъде не съм срещал устроиство каквото търсиш,което не значи че някъде няма но предполагам е голяма екзотика.

Тема "Има ли колега в час с хидравликите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: