• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
255388 - специалист
И аз имам същата крачна помпа, много е добра. :cool:

Сега да питам и аз нещо. Имам една ръчна пръскачка за вар. Буталото на помпената част е точно като на старите руски ръчни помпи, обаче гьона се е амортизирал доста и изпуска. Пробвах с масло, но няма ефект - много е зле. От едната страна е изяден. Искам да възстановя помпата и да я ползвам за пръскане на лозе. Изглежда така:
Прикачен файл:
2012-07-02_10-56-31_209.jpg
Дали някъде все още се продава такъв консуматив? Някои виждал ли е?
colyo - специалист
Възстановявал съм такава с гумена шайба обработена на на струг. Два апартамента напръскахме с латекс и ставаше много добре, но много зян става:)). Нова пластмасова пръскачка е 12лв(пръчка) и 30лв(хубава) е 3 пъти по-лека и по удобна, но за спорта и аз бих я оправил. Кожа за буталото може да сложиш от стар колан или да поискаш от сарач.

Дядото има една стара германска, която я помпим с компресорчето от колата (8лв от МЕТРО).
255388 - специалист
Мерси за идеята, ще потърся такава кожа, а може и на битака да погледна за някоя стара помпа.

Колкото до пръскачката и аз си мисля, че ще е много по-удобна за обикаляне около лозите, пък и не са много скъпи. Каква точно визираш за 30лв? Дай някаква препоръка.

Иначе и тук виждам някаква 30лв., но не знам дали е добра.
colyo - специалист
Нямам предвид конкретна марка, просто гледам изпълнението на най-китаските и на не толкова китайските. Предвид цената и "живота" на една такава пръскачка (на баща ми донесох една за 10 Евро от Германия през 2001-ва и не е мръднала) ти идва по 3 лв на година :?
Според мен си струва. Прецени си колко площ ще пръскаш и ако не е много си вземи 10-литрова. По-лека е и с едно напомпване можеш да я изпръскаш цялата.
Cpk - специалист
Какво масло ползвате за смазването на крачна помпа? Аз капнах в отворите на моята (зелена, руска, като на снимката отгоре) М10Д. Обаче после се сетих, че маслото е агресивно към гумата...
teon - специалист
...то има и маслоустойчива гума...
Cpk - специалист
Значи да се надявам, че братушките са направили помпата с такава маслоустойчива гума.

Впрочем помпата я купих като руска, изглежда руска, а гледам, че по магазините продават същите маркучи с накрайници за китайски. Дано тези помпи не са като комплектите "руски" комплекти с гаечни черни ключове Сбиртех - в руските сайтове коментираха, че тяхната фирма ги поръчва от Китай. Иначе ключетата са здрави, но се надявах че руснаците са си запазили качественото производство.
  • 1
  • 2

Тема "Крачна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: