Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
itev - специалист
Не знам - трябва да пробвам - една по една...
VLADO66 - майстор
Дюлите са друга бира без предварителна обработка,а и за тях има лек :lol: http://www.youtube.com/watch?v=JWxcJDON ... re=related
Johny - майстор
Това е за хамериканците. Виж колко 6 цилиндрови блока има.
Stefan_62 - майстор
Колега "itev", двигателят монофазен ли е или трифазен?
Сори :? сега видях, че колегата е написал, че са от Перла 05. :drinkers:
Последна промяна от Stefan_62 на чет окт 11, 2012 10:36 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Колега "itev", двигателят монофазен ли е или трифазен?
Двигателя, както и ремъчната система са от Перла 05 :)
Трябва да се помисли за изработка на такъв инструментариум на село.
sto64 - специалист
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O7qB_NXFhg0[/youtube]
Тука може да намериш решение.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Двигателя, както и ремъчната система са от Перла 05 :)
Трябва да се помисли за изработка на такъв инструментариум на село.
И на мен така ми изглеждат, но все пак да попитам.Нагласил съм ги същите да си правя мелачката за грозде на ток, но ме притеснява, че на бавните обороти на двигателя същия загрява доста и се чудя дали с принудително охлаждане /чрез вентилатор/ ще се реши проблема. Колегата сигурно използва бързите обороти.
ZEDYCUS - майстор
Дали ще е на бавни или бързи обороти, двигателят от Перлата винаги загрява. Имам две машинки с такива двигатели, загряват си, бях сложил и турбина да обдухва единия, но пак загрява. Хубавото е, че не може да го прегрееш, има термопредпазител вграден в намотките на двигателя. Досега 2 пъти ми е спирал, изстива и пак тръгва. Но започнах да стържа само по около 30 мин и му давам почивка. :partyman:
bulhomes2 - майстор
Не знам как е при Вас, но при нас след меленето ябълките се минават на преса. Остатъка е толкова сух, че нито животни искат да го ядат, нито за ракива става. А цените (по спомени от миналата година, че тая нещо нямаше ябълки) бяха 1лв за 10 литра сок. Аз не варя ракии, но гледам, че с камиони карат да им мачкат ябълки и предполагам, че и само сока си ферментира за ракия.
Stefan_62 - майстор
ZEDYCUS написа:
Дали ще е на бавни или бързи обороти, двигателят от Перлата винаги загрява. Имам две машинки с такива двигатели, загряват си, бях сложил и турбина да обдухва единия, но пак загрява. Хубавото е, че не може да го прегрееш, има термопредпазител вграден в намотките на двигателя. Досега 2 пъти ми е спирал, изстива и пак тръгва. Но започнах да стържа само по около 30 мин и му давам почивка. :partyman:
Благодаря колега за информацията, притеснавах се, че може да изгори.

Тема "Моята мелачка за плодове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: