• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ebahti - майстор
schuldiner написа:
Хубава горелка е около 300 кинта,
Ебахти горелката-ми тя струва колко 1 прасе бре :?
andon1980 - специалист
Колеги , чудя се дали ако се сложи една тръба и се вкара към пламъка въздух от компресор примерно няма да се увеличи температурата на пламъка.Виждал съм подобно нещо при фабрично огнище за нагряване на желязо , имаше и някаква импровизирана малка пещ.В горелката имаше маркуч и за въздух.Някой има ли идея как може да стане това?
друмчо - специалист
Stefan_62 написа:
stiv1961 написа:
Рових из темите, но не открих подобна. Идеята ми е да си направя една пърлачка на газ, че времето наближава :) Гледах днес в Практис пуснали на прИмоция за 10- тина лв., не ми е до парите, но ако има някакви схеми, чертежи защо да се дават излишни пари/ че много ги имам де :-D /. Та някой правил ли е това упражнение и ако да даде някаква скица- диаметър на пръчката, диаметър и дължина на главата, дюза и т.н.
Здравей, аз имам правена и е убиец :lol: работи по-добре от купешките, ще ти дам размерите и снимки.
Изображение
Изображение

Това е външният и вид.Размерите на горелката отпред на тръбата са: 110мм. дължина прорезите са на 6см. от предният край, ф-на тръбата външно 33мм. вътрешен 28мм. прорезът за въздуха е дълъг 20мм.и широк 5мм. - 6бр. симетрично разпложени/има варианти и с кръгли отвори/.Главата отзад за която е захванта тръбата/самата горелка/ е дълга 10мм. с външен диаметър ф-28мм. Задната тръба която е захваната към главата/в случаят е зяварена/ е дълга 330мм. и външен диаметър ф-8мм., вътрешният няма кяк да го измеря. Няма спирателен кран/спирам и пускам от бутилката, но може да се сложи.

Изображение
а това е дюзата доколкото се вижда.
Дюзата е от гьоз за туристическа бутилка.Моята я ползвам само на туристически бутилки, ако се ползва на голяма трябва да и се сложи вентил за ниско налягане и задължително спирателен кран. Дано съм ти бил полезен. Успех.

Като гледам снимките: Дюзата с тръбата са от печка на газ и твърдо гориво "Jntra" - производство на "Терма" Тутракан, около 80 години.
Като се скапа печката, направих подобна горелка.
Друг вариант, от бензинова лампа, развивам главата и надявам маркуча.
Допаднаха ми дюзи от нафтови горелки от зърно сушилни. Мисля да опитам и с тях.
Илчо Илиев - майстор
Имам няколко газови горелки, правени и работят доволно добре,но нямам снимки и чертежи, но бих искал да ви покажа една друга горелка, която ползвам за много неща, от варене на ракия до отопление...
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Не знам дали се разбира за какво става дума,че малко снимките са кофти,а и чертежа е....
Това е огромен газов котлон, направен от чиния от алпака, пробита по периферията с 2мм отвори...
Предполагам,че ще ви заинтригува....
Последна промяна от Илчо Илиев на ср фев 20, 2013 12:52 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Ми хайде покажи, да краднем и ние нещо :)
Илчо Илиев - майстор
Абе не можах да кача снимките директно,че били големи,а сега пък формата е голям и....
Предполагам,че не всичко се разбира и ще има въпроси....ще обеснявам..
Иначе за обикновенна горелка.... тази част без фланеца, но има и странични отвори за повече въздух...
  • 1
  • 2

Тема "Газова горелка/ пърлачка/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: