Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илчо Илиев - майстор
Ф 350 ще ти е на таман, но вземи с повечко зъби, за да не ти кърши..
novgradski - специалист
На времето ,като си правех циркуляра - смятах периферната му скорост да се получи до около 65 м/сек ... вярно е че при по-голяма скорост - сряза е по-гладък.
fox_vt - майстор
Нашия е трифазем 3150 ако не се лъжа са оборотите 1:1 шайби диск 450-500мм диаметър никакъв проблем но са хвърчали зъби от него при по твърди дървета.
maleeeestrax - специалист
Надлъжното рязане на дървесината изисква карета(шейна) особено за циркуляр както и циркуляр със съвсем други параметри(диаметър, мощност,тип на зъбите) а това което се опитваш да направиш аз му викам ---самоубийство по особено мъчителен начин
mavryt4o - майстор
Илчо Илиев написа:
Ф 350 ще ти е на таман, но вземи с повечко зъби, за да не ти кърши..
:2thumbs:
Илчо Илиев - майстор
maleeeestrax написа:
Надлъжното рязане на дървесината изисква карета(шейна) особено за циркуляр както и циркуляр със съвсем други параметри(диаметър, мощност,тип на зъбите) а това което се опитваш да направиш аз му викам ---самоубийство по особено мъчителен начин
Ами то за всякакво друго рязане, освен на дърва ,си трябва каретка,иначе колегата е казал,че ще си разбичва гредички до 10/10,а не ,че ще го ползва за гатер да разбичва трупи...
Живота и ръцете си са ваши и вие преценявате как да ги ползвате .Аз само се изказвам като човек който от 25 години работи с дърво.Предполагам че и разклинител не ползвате?
alsted - майстор
Ще кажеш как да се направи (в духа на форума), ще кажеш какво да си купи (като доста други "колеги") или само ще всяваш ужас? То аз малко дърводелци познавам с по 10 пръста ... въпреки, че работят с иначе изправни професионални инструменти. Не са много професиите, при които няма какъвто и да е риск за здравето и живота на практикуващия ги.
Като за начало е хубаво да има ремъчна предавка която при голямо натоварване може да пребоксува без да изгаря двигателя и да изхвърля материала.Зад циркуляра задължително се слага разклинител.Шейната се прави да върви надлъжно спрямо посоката на подаване на материала като същият трябва да е надеждно закрепен за шейната.И малка подробност за колегата---със 10 пръста съм за сега.Хубаво е диска който слагаш да е за надлъжна дървесина(в магазина знаят) и за гредичка 10/10 ти трябва диск минимум 400мм.Ако имаш още въпроси питай :supz:
mavryt4o - майстор
maleeeestrax написа:
Като за начало е хубаво да има ремъчна предавка която при голямо натоварване може да пребоксува без да изгаря двигателя и да изхвърля материала.Зад циркуляра задължително се слага разклинител.Шейната се прави да върви надлъжно спрямо посоката на подаване на материала като същият трябва да е надеждно закрепен за шейната.И малка подробност за колегата---със 10 пръста съм за сега.Хубаво е диска който слагаш да е за надлъжна дървесина(в магазина знаят) и за гредичка 10/10 ти трябва диск минимум 400мм.Ако имаш още въпроси питай :supz:
10/10 бичене беше образно казано като максимум дали ще се справи мотора по-принцип сега съм с нещо подобно едно ръчно циркулярче спарки тк 70 монтирано под плота много е прецизно но се задъхва не работя професионално но ми е мерак влече си ме дървото я маса пейка стол оградка навес къща за игра на детето имам мерак .

Тема "Циркулярен диск и необходими обороти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: