Ако искаш да направиш качествена фланела ти трябва топлоотделяща трансферна хартия и едно прахообразно лепило, което се пече после. Правиш цветоразделянето ако е нужно, обръщаш изображението и гледаш цветовете да сa 100%-ви CMYK. Пече се на 180 градуса за около 15 секунди.
grn93 темата е интересна . Информацията която излиза обаче не стига за да предприеме човек да реално някакви действия .
1. Техниката се нарича трансферен печат .
2. Трансферна хартия върху която изображението трябва да бъде принтирано с мастиленоструен принтер , накои казват : може и с лазерен. С какви мастила обаче или какъв тонер е неизвестно.
3. Трябва ти преса за пренасяне на изображението от хартията върху материята (тениската) . Твърди се , че и с ютия също е възможно да се получи.
4. Има информация за фирма която предлага материали за осъществяване на трансферен печат - www.microasu.com
За сега обаче нямаме информация от първо лице , от човек който сам е осъществил трансферен печат.
Аз също искам да експериментирам тази техника . Искам да направя 30-тина рекламни тениски на фирмата си . Искам изображенията да не са еднакви което не ми позволява да използвам ситопечатаря с когото съм работил няколко пъти досега. Възможности за печат на малко бройки дават трансферния печат за памучни тъкани и сублимационния за полиестер.
Въпросът е къде може да се направи печат върху трансферна хартия и колко струва ?