• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sstefanov - майстор
Разбрах, но след като това би трябвало да изглежда като истинска камера, би трябвало и диода да е като на истинските.

А иначе мигащи има тук:
http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/20900/
enviro - специалист
Добре днес купих мигащ диод имам 2 батерий ААА 1.5в и 2 АА 1.5в. незнам кой са по добре да свържа но ще пробвам и двата варианта може ли да ми обясните кое как да свържа и да очаквам по дълго светене защото ме съмнява че с две или три батерии свързан светодид-а ще свети нон стоп с мигане в продължение на 1 год. малко ми звучи странно но в магазините за такива камери ми казват че наистина с 2 батерии ААА 1.5в. светят в продължение на година Поздрави
dyaneff - майстор
Въпросът ти е некоректен. Първо няма как да отгатнем какъв светодиод си купил. И второ батериите на различните производители имат различен капацитет.
enviro - специалист
чесно казано отидох до магазина и им казах да ми дадат един светодиод който мига и те ми дадоха беше към1лв утре ще слезна отново и ще кажа да ми напишат на една бележка всичко зза него :)
Large - специалист
stiv1961 написа:
sstefanov написа:
В нито една от охранителните камери, които съм виждал, няма мигащ диод.
Става въпрос за фалшива видеокамера
Toва е като бомбите по филмите - винаги са с таймер , а проследяващите устройства са с мигаща светлинка :-D .
Истинската охранителна камера ди трябвали да не се набива на очи , а идеята на фалшивата е да плаши гаргите, затова трябва да мига и да привлича вниманието (мига = работи).
Мен ако питаш , идеално се връзва с един 10-30 ватов диоден прожектор с фотоклетка , дето да святка за малко,когато някой мине наоколо, дори и денем :lol: .Един вид- "Гледам те! не ми доближавай оградата " .
enviro - специалист
Large написа:
stiv1961 написа:
sstefanov написа:
В нито една от охранителните камери, които съм виждал, няма мигащ диод.
Става въпрос за фалшива видеокамера
Toва е като бомбите по филмите - винаги са с таймер , а проследяващите устройства са с мигаща светлинка :-D .
Истинската охранителна камера ди трябвали да не се набива на очи , а идеята на фалшивата е да плаши гаргите, затова трябва да мига и да привлича вниманието (мига = работи).
Мен ако питаш , идеално се връзва с един 10-30 ватов диоден прожектор с фотоклетка , дето да святка за малко,когато някой мине наоколо, дори и денем :lol: .Един вид- "Гледам те! не ми доближавай оградата " .
а какво представлява по точно този диоден прожектор?
  • 1
  • 2

Тема "как да направя диод който да мига нон стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: