Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dadko - майстор
Още една картинка, за да видиш как точно си го представям. На горната тераса димоотвода трябва да се хване за парапета или плочата по подходящ начин. Ако самия той се направи от ламарина- според мен ще е най-лесно. Зидан от тухли- по- трудно ще заобиколи горната плоча. Не, че не може да се иззида...

Прикачен файл

Terasa_s_bbq_view.JPG
stiv1961 - майстор
А защо не така/ малко съм бос в скицирането, но мисля, че идеята е ясна :) /
Прикачен файл:
18022013532f.jpg
18022013532f.jpg (41 KиБ) Видяна 11326 пъти
Дадко, скицирай го така да видим какво ще се получи.
dadko - майстор
Тя е добра скицата,Стив, но според нея ще трябва да се прави отвор в терасата, за да излезе димоотвода. А на автора- не му се пробива.
Може да е и там барбекюто, но за да не се пробива бетона- ще трябва да се прави отклобение.

Прикачен файл

Terasa_BBQ_V2.JPG
stiv1961 - майстор
Не съм видял, че не му се дупчи плочата. Другото, което мисля е, че ако е изградено на тази стена ще е много по- удобно за боравене. Я нарисувай едно барбекю с комин през терасата да видим дали на питащия няма да му хареса, плийз :)
dadko - майстор
Питащият не е написал, че не му се пробива плочата. Но ако на горния етаж живее друго семейство- дали ще са навити да им се пробива плочата? Аз лично няма да се навия на пробиване, независимо на кой от етажите съм- затова мисля за варианти с отклонение на комина.
stiv1961 - майстор
Рисувай, рисувай :) третия етаж е също на питащия, освен това ми се вижда, че от там започва покрива и едва ли някой ще ходи там при комина. А комина трябва да е иззидан над билото, май :?
dadko - майстор
Айде, по- нататък ще рисувам, че трябва малко и да поработя. Още повече, че и без да онагледявам такъв вариант- не е трудно да си го представи човек.
marmoz - специалист
stiv1961 написа:
А комина трябва да е иззидан над билото, май
Трябва ,ама ако не го направи винаги може да го доизида,като вземе да му връща..... :)
stiv1961 - майстор
dadko написа:
Айде, по- нататък ще рисувам, че трябва малко и да поработя. Още повече, че и без да онагледявам такъв вариант- не е трудно да си го представи човек.
Айде, работи, и аз отивам малко да поработя, че с тоя Бойко много се захласнах :-D
enviro - специалист
dadko marmoz stiv1961 Благодаря Ви колеги.
Колегата stiv1961 както е дал скицата на тази стена минавала цялата инсталация за къщата днес разбрах и не съм много сигурен дали да я правя на нея,че недай се боже ако нещо стане или нещо се прави, макар че точно там ми се струва че ще е наи стъбилно смисъл няма да е в някой край там уж има и стена ддз :D , двуомя се още къде да го почна, но трябва до края на седмицата да се захвана да го правя, колегата dadko там където е нарисувано на първата скица се притеснявам че точно на това разположение данеби да стане много тясно и че г*за ще ми се сурка в стената не че съм дебел де :D смисъл незнам какви ще са му размерите де ще кача една снимка за да покажа къде си мислих аз но ще взема да направя едни примерни размери и да видя къде ще е наи добре да наредя някакви тухли да измеря да преценя че един път като се прави да не се налага разбиване след време :D
Предлагате ми да му сложа за основа ютонг за да е по леко и това е вариант но дали ще са достатъчно здрави за по горната част на самото барбекю или именнно , часта след ютонга :D че тези огнеопорни тухли бая си тежат днес като ги носих на вилата докато ги кача до горе се узорих :D бая ще понатежава като се изидат :D , а комина от ламарина може и от тея правоъгълните който се поставят за вентилация
не ми е ясно само дали коминът има възможност да е с чупка или трябва да е право на горе, защото ако може да има чупка ще се получи много по лесно, но не съм запознат точно с това
Много Ви благодаря още веднъж колеги. :)

Прикачен файл

ventilacia.jpg
ventilacia.jpg (18.14 KиБ) Видяна 11202 пъти

Тема "как да направя барбекю на вилата, на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: