Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Чаро - Акълия
Или го залее наводнение... еле па земетресение. А за токов удар или ръжда?! Ще му личи и като го насерат гълъбите. Па ква мишена за комшиите с въздушните пушки е! Ще го направят на решето. Не ми се мисли за мангалите, ако го набарат си отидЕ. Ще ръждяса и ще спре да се върти.
...
Човек направо да загуби представа за посоките от критика. :lol:
Изядохте го...
btt - специалист
На мен ми харесва.
Вярно, че не става за метрологична станция, но е красив.
Кога за последно някои от вас отчита от ветропоказател откъде духа вятъра? И за какво ви беше тази информация?
MamaMy - майстор
И на мен много ми харесва. Ако пренебрегнем функцията ветропоказател е перфектен завършек на покрива.
За почти 4 години никой не запита размер, как се прави "направи сам" ветропоказателя и т.н. - много "разбирачи", малко инфо :) :) :) .... За сведение - няма ветропоказател, който отблъсква светкавиците :) :) :) :-D :yawinkle: :finga:
hidrazin - майстор
IvSt написа:
За почти 4 години никой не запита размер, как се прави "направи сам" ветропоказателя и т.н. - много "разбирачи", малко инфо :) :) :) .... За сведение - няма ветропоказател, който отблъсква светкавиците :) :) :) :-D :yawinkle: :finga:
Ми очакваме с нетърпение "разбирача" дето да ни обясни. Даже с го чакаме с трепет... :shock:
За сведение - това че метален ветропоказател ще ти привлече светкавиците е .... мит. :-D
:partyman:
Гост - специалист
hidrazin написа:
За сведение - това че метален ветропоказател ще ти привлече светкавиците е .... мит. :-D
Интересно сведение. Не става ли този метален ветропоказател, стърчащ от покрива на нещо като гръмоотвод?
Не го твърдя, просто предполагам. Чакам да се изкажат специалистите.
hidrazin - майстор
А ти какво разбираш под думичката гръмоотвод???
И според теб тези шапки за комин каква роля ще изиграят?

Изображение
Изображение
Гост - специалист
Де да знам???
Ако разбираш от материята- разясни.
Ако не- здраве да е. Който го интересува- ще намери начин да се информира.
Тези шапки са заоблени. Ветропоказателя е с доста остри метални части. Вероятно има значение.
Както написах- не са ми ясни нещата- само предположения.
nikolovvd - майстор
Същата роля ще изиграят - естетическа! :-D
zdravcho - специалист
До колкото аз съм запознат това дали светкавицата ще падне върху твоята къща, съседната или близкото дърво, влияят други фактори в атмосферата, а не някакво парче метал на покрива. А гръмоотвод не е просто един метален кол който стърчи на покрива, а цяла инсталация от метални прътове, шини и т.н. по покрива, фасадата и земята. Задачата на гръмоотводната система е когато светкавицата "избере" да удари твоята къща, т.е когато атмосферните условия са такива, че твоята къща е най-подходяща за разреждане на електричеството натрупано в облаците, да отведе тока най-безопасно към земята, без да има последствия по сградата (дървени конструкции, ел инсталации и т.н.) Не винаги най-краткият път е най-лесният, та и тока не е глупав - преминава по линията на най-малкото съпротивление..

Тема "Направи сам ветропоказател от ламарина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: