Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Bojidar_Donev - специалист
С тоя вентилатор можеш да го ползваш и за малко ковашко огнище :-D
jekasus - майстор
Стив мълча, мълча и изригна :-D със самоходно барбекю :-D сега онова с пеща ще хване паяжина, а валандъра ще ръждяса :-D
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
После го вадя от тръбата и трябва да измисля някаква тапа, с която да запушвам тръбата докато се пекат мръвките.
Спред мен няма нужда да я запушва.Като я оставиш отворена ще се получи допълнителна тяга/без вентилатора/по-слаба, но мисля, че достатъчна да подържа въглищата разгорени, а ти ще експериментираш с времето да печене на мръвките. Но все пак пробвай и виж кой е по-добрият вариянт/затворена или отворена тръбата/. Иначе респект за майсторлъка. :drinkers:
stiv1961 - майстор
jekasus написа:
Стив мълча, мълча и изригна :-D със самоходно барбекю :-D сега онова с пеща ще хване паяжина, а валандъра ще ръждяса :-D
Да ти кажа пещта и голямото барбекю последно ги ползвах по Гергьовден :)
Прикачен файл:
050520132120.jpg
Прикачен файл:
050520132121.jpg
а валандара наистина ръждяса :sad:
Това малкото го направих защото напоследък се събираме все около 5-6 до 10-тина ашлаци и не си струва да разпалвам голямото, че на едно зареждане скарата събира по 50 кебапчета :)
Като я оставиш отворена ще се получи допълнителна тяга/без вентилатора/по-слаба, но мисля, че достатъчна да подържа въглищата разгорени, а ти ще експериментираш с времето да печене на мръвките. Но все пак пробвай и виж кой е по-добрият вариянт/затворена или отворена тръбата/. Иначе респект за майсторлъка.
Стефко, наистина ще експериментирам защото още не знам какъв ще е резултата :) . Обещавам да докладвам :partyman:
stiv1961 - майстор
Ето и резултата :) , резултата беше повече от отличен :partyman:
Прикачен файл:
030820132180.jpg
Прикачен файл:
030820132179.jpg
Прикачен файл:
030820132178.jpg
Прикачен файл:
030820132177.jpg
И едно кратко видео:

Снимките излязоха в обратен ред, но няма значение :)
bulhomes2 - майстор
stiv1961 написа:
Вентилатора го слагам докато се разпалят въглищата. После го вадя от тръбата и трябва да измисля някаква тапа, с която да запушвам тръбата докато се пекат мръвките.
...
Клапа си направи! Какво ще се занимаваш с размандахерцване на вентилатори и кабели...
stiv1961 - майстор
Ох, мъка, мъкаааа.........
Прикачен файл:
100820132185.jpg
Прикачен файл:
100820132186.jpg
Имаше и рибка/ ама пържена :)
Прикачен файл:
100820132187.jpg
STO-YAN - специалист
....Крайно време е в Стара Загора да се затворят всички пунктове за вторични, да се забранят барбекютата или най-малкото,
поне да съберат фотоапарати, телефони с камери и др........ :prayer:
Кефа ти се адаш! =D> Да Ви е сладко и наздраве и от мен :drinkers:
Илчо Илиев - майстор
Аааа, НЕ!!!
Само така Стив, само,че за да сме сигурни,че нещата са точно така, трябва лично да се уверим, да се проследи дали се спазва технологията на пекане и правилно ли се режат готовите продукти......
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Аааа, НЕ!!!
Само така Стив, само,че за да сме сигурни,че нещата са точно така, трябва лично да се уверим, да се проследи дали се спазва технологията на пекане и правилно ли се режат готовите продукти......
Заповядайте :)

Прикачен файл

160820132191.jpg

Прикачен файл

160820132192.jpg

Прикачен файл

160820132197.jpg

Прикачен файл

160820132198.jpg

Прикачен файл

160820132199.jpg

Тема "Съживяване на скрап- подвижно барбекю" | Включи се в дискусията: