• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
Стигнахме до едната причина да искам да ползвам това от снимката. Това е бг производство на рем завод Шумен. Чугунен лят редуктор и здрави материали. Надявам се няма нищо общо с тенекийте в магазина.
Pansim писа, че е като детска играчка тази фреза което не ми е ясно защо. Тази е ширина 90см и към 30 дълбочина за обработка. Същото е мисля и на онези за 700лв. Или нещо съм в грешка?
Тази е била предвидена за двигател от Минск 125 та много ли ще е сложно и скъпо да купя и пригодя един китайски двигател за мотофреза ? Вярно вече разглеждам офертите за готови машини чета и темата по въпроса утре ще пообиколя и магазините. В продавалника следя втората употреба, но са скъпички а и предвид факта, че нямат гаранция и състояние на доверие.....
iivanov - майстор
Според мен това с китайския двигател е най-добрия вариант.А с този редуктор ще можеш и ремарке да дръпнеш, така че помисли за задна.
iva6ki - специалист
teon написа:
iva6ki написа:
и незнам какъв ти е редуктора понеже двигателя е бързооборотен,
...двигатела си има скоростна кутия/редуктор/...ама тия работи се правеха едно време когато все се намираше някой познат стругар/фрезист в предприятие...сега ако трябва да даваш пари за всичко, незнам...от друга страна оня ден като се загледах по фрезите в магазина, останах шокиран...ми те като детска играчка - редуктора направен от газено тенеке,вала и мотиките в най-скоро време ще ги заменят с пластмасови...
Колега изразих се така понеже мойта фреза на първа скорост търча по нея в нивата,
понеже предавателното число не е сметнато като хората. а двигателя е ковровец 175куб.
Ручи, прегрява, тежка е и т.н.
pansim - майстор
estorm написа:
Това е бг производство на рем завод Шумен. Чугунен лят редуктор и здрави материали. Надявам се няма нищо общо с тенекийте в магазина.
Pansim писа, че е като детска играчка тази фреза което не ми е ясно защо. Тази е ширина 90см и към 30 дълбочина за обработка.
Моето мнение се отнася не за тази твоята, а за разни евтини играчки масово плъзнали по големите вериги магазини.
И още - ако не смяташ да теглиш ремарке, задна скорост просто не ти е необходима
teon - специалист
estorm написа:
Тази е била предвидена за двигател от Минск 125 та много ли ще е сложно и скъпо да купя и пригодя един китайски двигател за мотофреза ?
...редуктора изглежда стабилно направен...доколкото виждам от снимката е едностепенен и затова е предвиден за компановка с мотоциклетен д-л тъй като последния си има вътре вграден редуктор и съединител...ако монтираш д-л от фреза трябва на горния вал на редуктора да сложиш голям зъбен венец/шайба/ или някакъв допълнителен редуктор което усложнява нещата...освен това трябва да му мислиш и някакъв съединител...виж в тая тема viewtopic.php?f=29&t=42850 бях дал снимки на редуктор...движението от д-ла към редуктора се предаваше с верига, като на горния вал на редуктора бях поставил зъбчатката от задната капла...аз смятам,че д-ла от Ковровеца трябва да стане,но пък трябва да му се мисли охлаждане и може би нещо допълнително по запалването/динамомагнет/...основните неща ги имаш и проекта е напълно възможен, не си като колегата от др. тема дето имаше въже и търсеше само кон и каруца :mrgreen: ...все пак си прецени сам...не знам какви са ти възможностите ,щото има играчка и ако за всяко нещо трябва да ходиш при човек да ти го прави :?: ...липсата на задна като 'минус' не е чак такава болка за умиране...като купих 'Болгара', първата ми работа преди да му дръпна канапа беше тая - да му фърля каиша и карантиите за задна :-D ...
estorm - специалист
teon имаш Болгар кажи ми / спешно е / какво мислиш за мб5 модела ми изпадна изгодно от едно място почти е нов. Ако и друг е запознат моля за мнение.
teon - специалист
...моята е МБ5...щом е изгодно и е запазена, вземай я без да се чудиш...в сравнение с тея сегашните е като Голиат...направена е стабилно от много метал и ще ти върши работа...ако смяташ да я пренасяш в кола е малко неудобно именно поради теглото...моята я товаря на ремарке и нямам проблем...аз съм ЗА, нека и колегите се изкажат...
  • 1
  • 2

Тема "Направа мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: