Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kuuuuuul
- майстор
72 мнения в "Слънчева фурна с вакуумни тръби"
Evgeniy
- майстор
Мислил съм по много варианти и имам идеи за различни конструкции, това е първи експеримент. И с по добра изолация и с принудителна конвекция. И дори цял въздушен колектор за отопление с 20 тръби. Просто за момента варианта пъхаш сутрин, вадиш вечер ме устройва идеално и се чудя нужно ли е усложняване на конструкцията с метална перка, двигател, соларна клетка за него, автоматика и система за вътре в тръбата...
pansim
- майстор
Най-добрите неща са простите.
Няма разваляне, няма електроника, няма механика.
Не се занимавай с нищо! Само една по-добра топлоизолация.
А и друго - ако се усложни конструкцията, ще се появят евентуално трудности при почистването, както и ще бъде зависима системата от електричество, което пък леко обезмисля идеята. на мен така ми харесва просто и надеждно!

А и друго - ако се усложни конструкцията, ще се появят евентуално трудности при почистването, както и ще бъде зависима системата от електричество, което пък леко обезмисля идеята. на мен така ми харесва просто и надеждно!

mir4oto
- специалист
pansim написа:Най-добрите неща са простите.Хора разни, идеали всякакви. Ако следвахме пътя на тази логика все още да сме с каменните брадви.

Всичко зависи от това, какво искаш да постигнеш, аз лично следвам принципа че всяко нещо винаги може да работи още по - добре и доусъвършенствам нещата докъдето ми стигнат желание, средства, сили и познание.
ivanovbg
- майстор
mir4oto написа:Колега това не е брадва, а печка. Тя служи да направи дадено ястие по вкусно и крехко. Евентуално "доусъвършенстване" с принудителна конвекция първо би изсушила ястието донякъде, второ би зацапал тръбите с мазни пари които в следствие на високата температура в тръбите би загоряла стабилно и оттам би внесла много неприятна миризма на ястието. Постигнатата температура е такава , че да се сготви перфектно месото. Вземи прочети малко кулинария и мани тия брадви.
Хора разни, идеали всякакви. Ако следвахме пътя на тази логика все още да сме с каменните брадви.![]()
![]()
Всичко зависи от това, какво искаш да постигнеш, аз лично следвам принципа че всяко нещо винаги може да работи още по - добре и доусъвършенствам нещата докъдето ми стигнат желание, средства, сили и познание.
mir4oto
- специалист
Колега, на мен кулинария не ми трябва да чета, защото няма да готвя (има кой да го прави, не че аз не мога и не знам що е то нискотемпературно готвене), ама що не попрочетеш малко физика да видиш, пък там какви страннни неща пише за конвекцията, била съществувала в природата и без вентилатори.
За твое сведение всички фурни, се чистят от време на време, но ако си чел кулинарията, която така дружелюбно ме съветваш, щеше да знаеш какво какво означава термина задушаване и има ли то почва в темата. Поне да беше погледнал и приложените снимки, там има пиле печено в плик за печене, пиле в купа от йена глас, пиле в глинена купа, общото между всичките е какво ..... задушаванетооооо. 
За в бъдеще ти пожелвам повечко наблюдателност и логическа мисъл

За в бъдеще ти пожелвам повечко наблюдателност и логическа мисъл

ivanovbg
- майстор
mir4oto написа:... За твое сведение всички фурни, се чистят от време на време...Ми те се мият точно за да се избегнат тези миризми. Конвекция има, но както е изработена фурничката едва ли влизат тежки пари по тръбите.
От друга страна защо е нужно усъвършенстваш нещо добро, само и само да си отваряш повече работа и нищо да не допринесеш за подобряване на продукта за консумация?
Редактирано

Тани
- модератор
Без флейм моля! Обсъждайте фурната, а не личности!!! Мерете си п*** на лични!
Чудесна идея Evgeniy Аз съм мислил хипотетично как може да се направи, но се радвам, че има хора, които са го приложили и на практика! На мен ми се въртеше някаква идея за нагряване на масло до висока температура, акумулиране на голямо количество енергия и използването ѝ, когато ни е необходима, но твоята идея е гениално проста и работеща! Моите адмирации!
Чудесна идея Evgeniy Аз съм мислил хипотетично как може да се направи, но се радвам, че има хора, които са го приложили и на практика! На мен ми се въртеше някаква идея за нагряване на масло до висока температура, акумулиране на голямо количество енергия и използването ѝ, когато ни е необходима, но твоята идея е гениално проста и работеща! Моите адмирации!
mir4oto
- специалист
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zv5u6pvaMZg[/youtube]
ето нещо по спора за усвъвршенстването, който бе прекратен с груба сила, която както виждам се доказва за пореден път
ето нещо по спора за усвъвршенстването, който бе прекратен с груба сила, която както виждам се доказва за пореден път

Тема "Слънчева фурна с вакуумни тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература