• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kuuuuuul - майстор
Супер идея. :prayer: :supz:
mir4oto - специалист
Сега ми хрумна още една идея, защо не помогнеш на конвекцията от тръбите, така фурната ти ще стане в пъти по-ефективна.
Evgeniy - майстор
Мислил съм по много варианти и имам идеи за различни конструкции, това е първи експеримент. И с по добра изолация и с принудителна конвекция. И дори цял въздушен колектор за отопление с 20 тръби. Просто за момента варианта пъхаш сутрин, вадиш вечер ме устройва идеално и се чудя нужно ли е усложняване на конструкцията с метална перка, двигател, соларна клетка за него, автоматика и система за вътре в тръбата...
pansim - майстор
Най-добрите неща са простите.
Няма разваляне, няма електроника, няма механика.
Не се занимавай с нищо! Само една по-добра топлоизолация.
А и друго - ако се усложни конструкцията, ще се появят евентуално трудности при почистването, както и ще бъде зависима системата от електричество, което пък леко обезмисля идеята. на мен така ми харесва просто и надеждно!
:partyman:
mir4oto - специалист
pansim написа:
Най-добрите неща са простите.
Няма разваляне, няма електроника, няма механика.
Не се занимавай с нищо! Само една по-добра топлоизолация.
А и друго - ако се усложни конструкцията, ще се появят евентуално трудности при почистването, както и ще бъде зависима системата от електричество, което пък леко обезмисля идеята. на мен така ми харесва просто и надеждно!
Хора разни, идеали всякакви. Ако следвахме пътя на тази логика все още да сме с каменните брадви. :axe: :-D
Всичко зависи от това, какво искаш да постигнеш, аз лично следвам принципа че всяко нещо винаги може да работи още по - добре и доусъвършенствам нещата докъдето ми стигнат желание, средства, сили и познание.
ivanovbg - майстор
mir4oto написа:

Хора разни, идеали всякакви. Ако следвахме пътя на тази логика все още да сме с каменните брадви. :axe: :-D
Всичко зависи от това, какво искаш да постигнеш, аз лично следвам принципа че всяко нещо винаги може да работи още по - добре и доусъвършенствам нещата докъдето ми стигнат желание, средства, сили и познание.
Колега това не е брадва, а печка. Тя служи да направи дадено ястие по вкусно и крехко. Евентуално "доусъвършенстване" с принудителна конвекция първо би изсушила ястието донякъде, второ би зацапал тръбите с мазни пари които в следствие на високата температура в тръбите би загоряла стабилно и оттам би внесла много неприятна миризма на ястието. Постигнатата температура е такава , че да се сготви перфектно месото. Вземи прочети малко кулинария и мани тия брадви.
mir4oto - специалист
Колега, на мен кулинария не ми трябва да чета, защото няма да готвя (има кой да го прави, не че аз не мога и не знам що е то нискотемпературно готвене), ама що не попрочетеш малко физика да видиш, пък там какви страннни неща пише за конвекцията, била съществувала в природата и без вентилатори. :wink: За твое сведение всички фурни, се чистят от време на време, но ако си чел кулинарията, която така дружелюбно ме съветваш, щеше да знаеш какво какво означава термина задушаване и има ли то почва в темата. Поне да беше погледнал и приложените снимки, там има пиле печено в плик за печене, пиле в купа от йена глас, пиле в глинена купа, общото между всичките е какво ..... задушаванетооооо. :-D
За в бъдеще ти пожелвам повечко наблюдателност и логическа мисъл :wink: :partyman:
ivanovbg - майстор
mir4oto написа:
... За твое сведение всички фурни, се чистят от време на време...
Ми те се мият точно за да се избегнат тези миризми. Конвекция има, но както е изработена фурничката едва ли влизат тежки пари по тръбите.
От друга страна защо е нужно усъвършенстваш нещо добро, само и само да си отваряш повече работа и нищо да не допринесеш за подобряване на продукта за консумация?

Редактирано

Тани - модератор
Без флейм моля! Обсъждайте фурната, а не личности!!! Мерете си п*** на лични!

Чудесна идея Evgeniy Аз съм мислил хипотетично как може да се направи, но се радвам, че има хора, които са го приложили и на практика! На мен ми се въртеше някаква идея за нагряване на масло до висока температура, акумулиране на голямо количество енергия и използването ѝ, когато ни е необходима, но твоята идея е гениално проста и работеща! Моите адмирации!
mir4oto - специалист
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zv5u6pvaMZg[/youtube]

ето нещо по спора за усвъвршенстването, който бе прекратен с груба сила, която както виждам се доказва за пореден път :barb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Слънчева фурна с вакуумни тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: