Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nike_3d - помощник
Говорих с фирмата производител на платката и те ми казаха, че незнаят как да си реша проблема и да екранирам всичко. Ама да Ви кажа честно много ми е криминална цялата тази работа. Аз не мога да знам кой и къде някъде ще реже с плазма (някой комшия или каквото и да) и постоянно да ми се смущава системата. Китайците са направили преносими цифрови машини който се разнасят на вякъде и се съмнявам да ги екранират и да ги заземяват на сред плаца, а пък си работят.
edesign - специалист
Трябва схема на тая платка иначе няма как да ти се помогне.
Относно екранирането едва ли ще имаш траен и 100% добър краен резултат.
pansim - майстор
Кой какво е направил, китайци или не...работата не е проста и лесна. И ако на машина с мощност над 10киловата казваш преносима... Обикновено преносимите плазми са с по - ниска мощност...и въобще не е лесен въпроса ти, така както е поставен...
Само като идея - възможно ли е да пуснеш за малко цялото управление през аварийно захранване /ЮПС/ Така ще елиминираш една от вероятностите - смущения по захранването.
MrMurdjo - майстор
Масата (минусът) на захранването на контролера откъм драйверната страна има ли връзка с шасито на машината?

Дай описание, а още по-добре една нахвърляна схема кое от къде се захранва. Кое къде е замасено.

Когато махнеш сигналните кабели към драйверите, обикновено (не познавам тези на Сириус) те остават без разрешаващо ниво на сигнала "Enable" и силовата им част се изключва. По тази причина направеният тест не е еднозначен. Възможно е проникването на паразитни тактови импулси да си продължава, но моторите не се движат, защото имат забраняващ сигнал.
nike_3d - помощник
Можете ли да ме ориентирате за друг контролер?
Filomatis - специалист
Плазмата китайска ли е?Аз също имах проблем със смущения,но при мен само замръзваше мишката.Но плазмата която ползвах беше Thermal Dynamics.Проблема си го реших с поставяне на феритни пръстени на захранващите кабели на компютъра и таблото с контролера и драйверите.
Filomatis - специалист
nike_3d написа:
Можете ли да ме ориентирате за друг контролер?
Аз ползвам на Ексорор
pansim - майстор
А направи ли проверка със ЮПС както ти бях писал?
nike_3d - помощник
pansim написа:
А направи ли проверка със ЮПС както ти бях писал?
Нямям ЮПС. Няма от къде да взема. Не си заслужава да го копувам за пробата.
nike_3d - помощник
Плазмата е китайска. Само е зглобявана в България.

Тема "CNC плазма проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: