• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rositodor - специалист
Има стартови комплекти аерограф с мини компресор за 100-150лв.Това ако не те устройва си направи сам аерограф някъде в нета имаше тема как един руснак си прави.А ако си търсиш и бутилка можеш да използваш от онези дето се използват от спасителните служби по заводите
(направени са за да могат да се носят от един човек)
kolev_k - специалист
Преди години(30-на) си бях правил пулверизатор от шишенце от лекарство и помпичка от апарат за кръвно.Боядисах си колелото,стана перфект,ама ми се откачиха пръстите да помпам.По-късно гледах идея в сп.Млад конструктор,на празен флакон от дезодорант се запоява вентил от велосипедна гума,пълниш боята със спринцовка през вентила и помпаш със помпата.
Junak - майстор
kolev_k написа:
Преди години(30-на) си бях правил пулверизатор от шишенце от лекарство и помпичка от апарат за кръвно.Боядисах си колелото,стана перфект,ама ми се откачиха пръстите да помпам.По-късно гледах идея в сп.Млад конструктор,на празен флакон от дезодорант се запоява вентил от велосипедна гума,пълниш боята със спринцовка през вентила и помпаш със помпата.
НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В КЪЩИ. Не можете да контролирате налягането. Видях как се пръсна аерозол, забравен лятото в кола. Флаконите не се пълнят с въздух!
Krelion - специалист
Вместо бутилка с голяма вътрешна гума ??
estorm - специалист
kolev_k написа:
.....По-късно гледах идея в сп.Млад конструктор,на празен флакон от дезодорант се запоява вентил от велосипедна гума,пълниш боята със спринцовка през вентила и помпаш със помпата.
Че това си е много интересна идея.
Към junak ще се вземат мерки разбира се. Особено пък да държа точно това напомпено в колата. Макар, / сега се сетих/ че цяло лято вътре ми беше спрея със силикон :?
Предполагам се пълнат с газ която не разширява при нагряване. Но в моя случай това е без значение.
shotik - майстор
Във вестник Направи сам имаше публикувана такава статия ,за ползване на плажна топка ,свързана с пулверизатор чрез тройник и маркучи.За да боядисва ,надува топката през един маркуч, а по другия въздухът преминава към към пулверизатора и беше озаглавена Бояджийска гайда,защото принципа на работа с нея е същият както с гайдата.
По същия начин може да се направи и с вътрешна гума от лек автомобил и като се сложи под мишница да се надува и натиска за регулиране на налягането на въздуха в нея.
maleeeestrax - специалист
най-лесно се надува презерватив и увеличава най много обема си [-X
  • 1
  • 2

Тема "Пълнене на спрей за боя ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: