Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fox_vt - майстор
pipilica написа:
Много се кефя като чета такива коментари за мармоти и разни балами. Тва че нещо няма обяснение от съвременната наука не значи нищо, някой хора навремето не са вярвали че земята се върти и не е център на вселената ама тя все пак се върти нали.
Много ми се иска някой който е много на ти с науката да ми обясни какво е магнитното поле щото в учебниците са общи приказки и локуми. Не е заяждане просто питам щото не знам а това дето е в учебниците не ме задоволява като отговор.
Виж ако на теб ти е непонятно някои физични закони ние ги знаем.Това че навремето хората не са имали знания по астрономия това не значи че е чудо че земята се върти.Тани го е обяснил добре а и на клипа се вижда големия маховик поне 50 кила който се развърта от мотора.Знаеш ли какво, виждал съм един обикновен разклонител със копче за спиране да се навие на руло да се "зареди" със пиезо искра от запалка и да захранва една камара уреди.И за малките деца е ясно че няма начин :wink:
Тани - модератор
Тани написа:

Развъртат 40 секунди тежък маховик с доста повече от 3 КW мощност - вижда се как лампите направо гаснат.За него е свързан 28кW генератор. Вече са изпълнили условията на шоуто, за които сте платили 500€. След това ползват 7 секунди ъглошлайф 2кW , няколко секунди един циркуляр , най-вероятно под 1kW , а след това правят няколко секундни заварки с инверторен електрожен!

По груби сметки са акумулирали в маховика и в ротора на генератора над 3kWh енергия , която след това ползват като акумулатор! Ако ги питате за 28-те киловата, то могат да ви захранят и такъв консуматор, защото генератора го позволява , но за ... по-малко от 6 секунди :lol: :lol:
Това достатъчно добре ли е обяснено? Икономическата обосновка беше направена от други колеги :wink:

Че има необясними неща, има, но това НЕ е едно от тях! Винаги са ми били смешни обясненията, как едно устройство се нуждае от по-малко енергия, отколкото произвежда, но в същото време не може да се самозахранва, а има нужда от външна енергия!

ПП Фокс ме е изпреварил :wink: , но явно и той е съгласен с обосновката ми! Тук много актуален би бил предишния ми подпис:

Всички гледат, но вижда само този, който знае!
fbr - майстор
Той, горкия, сам не може да си обясни какво е направил, а Вие искате закона за запазване на енергията да разбере.
stiv1961 - майстор
fbr написа:
Той, горкия, сам не може да си обясни какво е направил, а Вие искате закона за запазване на енергията да разбере.
:-D , градския е стабиУен :)
pipilica - майстор
За магнитното поле никой нищо не каза, каква е същността на полето.
По кой закон се обаснява работата на Фарадеевия диск, има ЕДН дори когато магнита се върти заедно с медния диск, но няма ЕДН ако магнита се върти а диска не, е що така.
Ми земното магнитно поле било от разтопеното желязо в ядрото, да ама температурата на Кюри за желязото е 769 градуса, е как става като желязото губи магнитните си качества.
А гравитацията какво е, не е само формули и обяснения, има си сигурно и някъв материален носител само дето не са го открили още.
Изобщо в съвременната наука има много "бели петна" за които нямат обяснение.
Тани - модератор
pipilica написа:
Изобщо в съвременната наука има много "бели петна" за които нямат обяснение.
Мисля, че се съгласихме с това! Ти сега, на свой ред ще се съгласиш ли, че случая в темата не е от тях? С кое от обясненията ми не си съгласен?
pipilica - майстор
Принципно съм съгласен, но има и нотка съмнение. Четох някъде че ако за развъртане на маховик трябват примерно n kW и го спрем и веднага след това пак го развъртим трябвало по-малко енергия от първоначалното развъртане, имало "нещо" което се въртяло заедно с маховика и помагало.
pansim - майстор
Хубаво си пишем тука...а ЗАЩО нито една подобна идея досега НЯМА реализирана на практика???
Да захранва детска градина, или една електрическа лампа в някой гараж, дни наред без добавяне на енергия? Защо само съмнителни клипове в тубата...и 500евро за да видиш как се върти маховика :cool:
Въпроса ми е риторичен :-D
nobreak - специалист
Според физичните закони, които познаваме може да са необясними много неща, но защо си мислим, че познаваме физиката на 100 %? Една част от българите сме интересни хора...все казваме как не се прави или как не става, но не и как се прави или как ще стане....
Между другото попаднах и на това http://www.burgasnovinite.bg/Balgarskiy ... rinov.html

Тема "Автономен електромотор/генератор Rotoverter" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: