• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
ESPACE написа:
Оборотите може и да са като при кола със 170, ама радиуса на дисбаланса не е същия като при джанта.Нали се сещаш че едно е дисбаланс от 10грама на 5 см от оста, съвсем друго на 25см.
Я сметни колко ще е центробежната сила при така зададените от тебе параметри и ги сравни с вибрациите отнесени към автомобил тежащ 1тон и машинка тежаща 30-тина кила.

shotik, тежестите трябва да са в една посока та да подскача трамбовката, а да не се кълчи.
Разгледай хубаво ротора! Можеш да пробваш да разбалансираш ротора на мотора директно с няколко дупки с бургия или да отчупиш няколко перки ако има вътрешни такива. :idea: Плътността на стоманата е около 7грама на см3, а на алуминия - почти 3 и според мен не трябва да се отнема много. Така ти отпада и кожуха.
:partyman:
shotik - майстор
Не мисля да правя промени на мотора,ако не стане трамбовката ,после няма да мога да го центровам и ползвам за друго.ако се наложи.Ще фиксирам тежестите успоредно от двете страни и след проба ще увелича или намаля теглото им.Тъй като нямам подходяща ламарина ,поне 3 мм дебелина,мисля да закрепя всичко на парче шперплат,на което отдолу да сложа ламарина 1 мм дебелина която имам в наличност.

Ще гледам за препоръки,но чак другата седмица ще мога да започна работа по трамбовката.

Ето снимките :
Прикачен файл:
CIMG2091.JPG
Прикачен файл:
CIMG2089.JPG
Прикачен файл:
CIMG2090.JPG

Прикачен файл

CIMG2086.JPG

Прикачен файл

CIMG2087.JPG
shotik - майстор
Вчера намерих подходяща ламарина с дебелина 4 мм.Изрязах парче ,оразмерих и други размери и монтирах електромотора.Повдигнал съм го на 4 см от ламарината ,за да може тежестите да се въртят.
Прикачен файл:
CIMG2111.JPG
.Както е така ,с клещи-чирак хванах ламарината и върху пясък направих проба ,която ме задоволява,но площта на основата е голяма и и трябваше да я намаля.
Свих краищата на 6 см от началото ,за да се получи като борд ,за да не влизат камъни,пясък и др.материали и да може кожуха ,който ще е от горе да се захване.
Прикачен файл:
CIMG2114.JPG
Днес се сетих за това инструментално сандъче и се оказа ,че е с много подходяща форма за целта.
Прикачен файл:
CIMG2118.JPG
С отрязване на дръжката му и малко донагласяване според ламарината ,успях да го закрепя стабилно с една планка от челната старана и две болтчета от другата.
Прикачен файл:
CIMG2120.JPG
Монтирах и една дръжка от квадратен профил .
Прикачен файл:
CIMG2121.JPG
,на която ще се закрепи кондензатора,ключ или бутон и хубава ръкохватка,за да е удобно да се работи.

Пробата не беше дълга и не можах да разбера дали работи добре ,защото пода е бетон.
Утре вероятно ще имам възможност да я изпробвам на пясък и ще пиша какво е станало.
Трябва и да измисля ,къде да направя отвор и да монтирам допълнителния вентилатор за охлаждане на електромотора,вариантите са на челната страна ,отгоре или от към дръжката,утре при пробата ще загледам как се държат механизмите и ще реша.
След това при условие ,че е добре,ще монтирам и стегна електрическата част и ръкохватка ,и когато ми хареса ,ще я разкрася с подходящи бои.
  • 1
  • 2

Тема "Електрическа трамбовка-въпроси за направата ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: