Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lisko - майстор
nv952 написа:
U-12V
I-~2A
Каква е файдата трафа да седи постоянно включен а ти да прекъсваш 12-те волта на по-голям ток?
toolegittoquit - майстор
Lisko написа:
Каква е файдата трафа да седи постоянно включен а ти да прекъсваш 12-те волта на по-голям ток?
Няма да ти отговори, отдавна го няма тук. Навярно идеята е била да няма ключ на вратата с опасно напрежение.
sinbor - специалист
loudidd написа:
sinbor написа:
Сложи си това https://rosi.bg/mini-senzor-za-blizost- ... -3549.html работи прекрасно
А ако го сложа, какво бихте ме посъветвали - къде да го сложа на гардероб 2,90м. дълъг с три плъзгащи врати - може би някъде на средната, сигурно ще реагира така при движение и на трите?

Ако няма готово решение (ключ), който е пригоден за около релсите, може би това ми е решението...
Този ключ затваря веригата когато разстоянието​ между датчика му и вратата стане по голямо от 5см.
loudidd - напреднал
Привет отново,

реших да пробвам с магнитен (рид) ключ, ей този и всичко работи перфектно, когато го сложа между трафа и лед лентата с един основен недостатък - свети само, когато двете част на ключа са една до друга, а мен ми трябва наобратно - да свети, когато се раздалечат, за да може при плъзгане на вратите, да ми светва в гардероба...

Има ли какво да се направи по въпроса? :)

Благодаря :)
Antonii - майстор
Да, слага се реле с нормално затворен контакт което се управлява от рид ключа.
И като изключи ще включи осветлението.
Иначе освен този тип има едни кръгли Ф10, които чрез разпробиване се интегрират в плоскостите на гардероба.
loudidd - напреднал
Antonii написа:
Да, слага се реле с нормално затворен контакт което се управлява от рид ключа.
И като изключи ще включи осветлението.
Иначе освен този тип има едни кръгли Ф10, които чрез разпробиване се интегрират в плоскостите на гардероба.

Привет :)
Благодаря за бързия отговор...

Такова реле ли ми трябва, задавам сигурно глупави въпроси, но него къде в схемата го слагам? Идеята му е да обърне ключа, правилно ли разбирам, да е постоянно затворена веригата и да я отваря, когато се съберат двете части?
Antonii - майстор
Да, нещо такова.
Само трябва да се съобрази тока на товара колко е. Това реле е до 3А.
Също така и работното напрежение на бобината на релето, това е за 5V.
Ако ще се ползва захранването на LED лентата, то работното напрежение на бобината трябва да е колкото е това на захранването.
Ако ще се ползва отделно захранване за релетата, то вече се съобразавате с него.
Аз лично ползвам отделни захранвания и комутирам мрежовото напрежение към захранването на LED лентата.
kolev_k - специалист
verd написа:
http://www.rosi.bg/elektronen-kliuch-s- ... -3335.html

пробвай с това :yawinkle:
Човека пита за ключ,не за панти,бе.Май не си в час нещо.
kolev_k - специалист
Към питащия-ако още не е реализирал проекта-шалт бау.Едни ключета,много удобни за монтаж,имат отворен и затворен контакт издържат голям ток имат отворен и затворен контакт.Използват се предимно за крайни изключватели,ама имат и др.приложения.Има ги в по-голям и по-малък вариант.Едни такива са в зелен прозрачен корпус.
maleeeestrax - специалист
Тия зелените ги монтирахме по времето на другаря Брежнев,а сега има доста по-прилични решения за краен изключвател. :rock:

Тема "Осветление в гардероб (направи си сам) избор на ключ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: