Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
И какво по-точно от това? Човека се е объркал и даже се притеснява че ще влезе в бисерите на форума. Уморен е бил. Случва се.
А бисерите на форума са тук:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... =30&t=1319
Та не виждам някакъв проблем.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Много скъпо бре! Повече от 8 кинта без доставката не давам....
Тоя поялник е боклук и откакто почнах да ползвам малко по-скъпи много ми се улесни живота лично на мен. С тоя обикновен нагревател и в този корпус интересно каква температурна регулация има. То ако беше така, Weller и подобни, вкл. моята китайска станцийка нямаше да ги изпълняват в няколко модула. Да не говорим как не е галванично разделен от мрежата и няма дори Шуко щепсел.
Човекът може да направи нещо добро. Поне колкото китайче от 50-то лева. Проблемът е, че е много трудно да се набавят удобни готови за вграждане компоненти без много напасване. Лично аз съм открил, че е много удовлетворяващо нещо сам са направиш, но напасването на нещата отнема много повече време, отколкото при големи фирми с прецизна машинна изработка, още повече които могат да си поръчат компоненти по техен вкус.
hidrazin - майстор
Това че е боклук от собствен опит ли го казваш? Щото доколкото се сещам при теб електрониката приключва с опъване на на интернетски кабели и дупчене на дограми за тях.
Определено този няма да ти свърши работа. Трябва ти някой поне 100W за да си калайдисваш спайките. :-D
ivanovbg - майстор
Аз работя с такава http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 52V+GORDAK и съм доволен. Не е кой знае какво, но...

А това дето си намислил, щом не може да свали един смд елемент, си е обикновен поялник с регулиране на температурата.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Щото доколкото се сещам при теб електрониката приключва с опъване на на интернетски кабели и дупчене на дограми за тях.
Неправилно. Иначе съм си купил нов газов поялник. И резервна човка. За 1.20лв(за човката)
ivanovbg написа:
Аз работя с такава http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 52V+GORDAK и съм доволен. Не е кой знае какво, но... А това дето си намислил, щом не може да свали един смд елемент, си е обикновен поялник с регулиране на температурата.
Поялникът изстива само докато го погледнеш, човката след време трудно се калайдисва, духалката не може да се изключва, само можеш да я намалиш на макс, но ако е включен - задължително бичи и тя. От поялника на посочената станция съм разочарован. Сходен е с моята, но управлението му е куцо. Може и консуматива на момента, който бяха ми дали да е бил лош. Обаче с по-евтин поялник за 12лв съм вършил без проблеми неща, за които при работата с него изпитвах проблеми. То Гордак всъщност е лого върху различни китайски продукти. Някои сполучливи, други не чак толкова.
miroton - майстор
ivanovbg написа:

А това дето си намислил, щом не може да свали един смд елемент, си е обикновен поялник с регулиране на температурата.
Аз пък имам поялник тип брадва само,че с кабел свалям смд на ред,само да загрее веднъж :lol:

Прикачен файл

Снимки1320.jpg
maddoktor - специалист
Виждам че ви е забавно :)
Както и да е . То този поялник може да се ползва и като брадвичка .

Аз си чакам нещицата и после ще си имам не лоша поялна станция за достъпна цена .
И като и сложа едно малко дигитално дисплейче за температурата в човката . На достъпна цена ще ми бъде .
hidrazin - майстор
А дано. Каква термодвойка ще използваш и как ще тарираш дисплейчето че да показва реална температура?
chano3891 - специалист
http://www.elimex.bg/product/48933/poya ... zd708.html
имам същия и си е с щепсел шуко и е с защитен проводник.
nikolovvd - майстор
Преди време, когато работех в производството, се ползваше само Велер и Флук.
Дълго време може да си лафим за човки и поялници, но е факт, че човките на Велер издържат доста повече и цените им започват от 10$, а поялниците им от 100$ нагоре.
Аз лично ползвам 5-6 различни поялника в зависимост от това какво работя. Отделно са различните накрайници.

Тема "проект за поялна станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: