• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
Да прав си и така може да стане аз нали за това писах че не са закалени но понеже колегата питаше за пробиване. Аз си ги правех като слагах още една кукичка и на нея една гайка.
Илчо Илиев - майстор
lov написа:
Да прав си и така може да стане аз нали за това писах че не са закалени но понеже колегата питаше за пробиване. Аз си ги правех като слагах още една кукичка и на нея една гайка.

И аз така съм ги направил ,а телта която излиза нагоре я усуквам да стане като тирбушон и на нея навивам една коркена тапа и е готов звънеца...
lov - майстор
Имаше едни пластмасови капачки на винените бутилки от горе. Сега го облепват само с хартия или станиол но все може да се измисли нещо. Та такава тапа нацепена на няколко места и вкарваш кордата само да се заклини. При засичане звънеца сам пада. А и да не забравя връзвам ги с едно канапче за колчето че голямо ровене в тревата ама пък в повечето случаи цопва във водата.
Само се остря на тема риболов с тая тема а кат знам че миналата година не успях дето се вика да окъпя плувките ми се реве.
Илчо Илиев - майстор
lov написа:
Имаше едни пластмасови капачки на винените бутилки от горе. Сега го облепват само с хартия или станиол но все може да се измисли нещо. Та такава тапа нацепена на няколко места и вкарваш кордата само да се заклини. При засичане звънеца сам пада. А и да не забравя връзвам ги с едно канапче за колчето че голямо ровене в тревата ама пък в повечето случаи цопва във водата.
Само се остря на тема риболов с тая тема а кат знам че миналата година не успях дето се вика да окъпя плувките ми се реве.
Разлигавяме темата,но.....
Аз не бях ходил за риба барем 15 г,но приятелите целенасочено и подло ме подтикнаха пак към това хоби....
На Имен ден, Рожден ден само въдици ми подаряваха,а накрая и билет ми взеха, само и само да ходя с тях за риба,благодарен съм им ,но за проклетия тая година беше най- несполучливата за риболов...
Ходих къде ли не, кога ли не...е няма и това е, така,че не си изтървал нищо,но силно се надявам поне тази година да е добра и наваксаме ...
Та и звънците почти не съм ги използвал, в района има възможност(водоеми) за всякакъв риболов,но..предимно на плувка може да закачиш нещо, ако имаш този късмет де...
teon - специалист
Прикачен файл:
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (54.13 KиБ) Видяна 2874 пъти
Прикачен файл:
Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (68.27 KиБ) Видяна 2874 пъти
Прикачен файл:
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (77.7 KиБ) Видяна 2875 пъти
...бяха ми се разсъхнали пръчките от седене и тия дни реших да ги позакисна малко, но се оказа, че не ми достигат звънците...на един рибарски магазин ми предложиха едни големи като за черква...сетих се че имам едно парче месингова тръба от душ...след малко рязане,коване,раздуване,запояване,огъване,шкурене се получи като краен резултат това...
zdraveca - специалист
Айде и аз да обадя моята схема. Капачките от бушони са ясни, отдолу слагам гайка, която задължително връзвам с конец, за да е по-чувствителна, с телта по трудно дрънкат, важното е конеца да се "обича" с водата, че ако е памук или вълна ще се разпадне. А за отгоре слагам маркуч черен с дебели стени вътре отвора му е 6-8мм а външния диаметър поне 12-15мм, мисля че са някакви маслоустойчиви но ги има на метър по магазините, като го сцепвам по 10-15мм за струното отгоре. Целия звънец си го връзвам към колчето и при засечка той си пада, после по конеца си го придърпвам бързо. Виждал съм отгоре и с тапи от лабораторна стъклария направени, ама това е ако имаш хора в лаборатории.
  • 1
  • 2

Тема "Звънци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: