Е стига де веднага с рогите.
Постарал се човека да качи снимки и го отказвате от диалог веднага
Това е имал с това го е направил. 

piron45 написа:Колега alantion, не се засягай, никой не е искал да те обиди. Мен ме интересува конкретно концепцията, защо ползваш стиропор, каква е оптималната температура за сушене, има ли значение силата на въздушния поток и такива работи.Позволявам си да отговоря от името на колегата, надявам се да не се разсърди.
Идеята ми допада щото ми се подмята един пакет с 5см стиропор, но пък ако не е задължително мога да скалъпя кутия и от ПДЧ или пък OSB.
ПП. Сушилнята само зимата ли може да се ползва ?
kolev_k написа:Благодарим че даде нагледни съвети как да си сглобим кутия от стиропорБлагодаря за съвета! Има много варианти,в зависимост от предпочитания откъм материал,размери и т.н. Моето желание беше да споделя идеята!Такава кутия се прави от фибран и се лепи се с Ц200.За 1-ви път виждам да се дупчи стиропор с дрелка
А капака вместо да се чанчиш да го режеш,залепи 2 плоскости-едната с външния размер,другата с вътрешния.
piron45 написа:Колега alantion, не се засягай, никой не е искал да те обиди. Мен ме интересува конкретно концепцията, защо ползваш стиропор, каква е оптималната температура за сушене, има ли значение силата на въздушния поток и такива работи.Да разбира се ,че ще се появи някой ,да опонира с нещо,но аз не се засягам. Аз давам моя идея,а всеки би я доразвил за себе си (А ЗАЩО НЕ И ДА Я ПУБЛИКУВА ,за да я видят всички)
Идеята ми допада щото ми се подмята един пакет с 5см стиропор, но пък ако не е задължително мога да скалъпя кутия и от ПДЧ или пък OSB.
resistbody написа:Ще ползвам този пост, за да допълня ,че аз лично съм правил вече 4 зареждания. Времето за изсушаване варира от 6 до 8 дни. (ако се предържи,става много твърдо месото). Избрах мазето,защото в него температурата в него целогодишно варира между 6 и 12 градуса по Целзий.piron45 написа:Колега alantion, не се засягай, никой не е искал да те обиди. Мен ме интересува конкретно концепцията, защо ползваш стиропор, каква е оптималната температура за сушене, има ли значение силата на въздушния поток и такива работи.Позволявам си да отговоря от името на колегата, надявам се да не се разсърди.
Оптималната температура за сушене 10-14(15макс)градуса целзий, скорост на въздуха 0.1м/с, относителна влажност на въздуха 75-85%, 2-3 пресования
Това е накратко... кутията за сушене на колегата като гледам може само от късна есен до ранна пролет да се използва.
Сушилнята показана от колегата egomen66 е съвсем друг тип и не е ясно какви продукти ще се получат ;)
Iliev Labs написа:БРАВО!
Цар си!
Даваи и рецептите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: