crez написа:Ей, хора леярството не е проста работа. Не се учи само от клипчета, трябва много четене, изучава се поведението на кристалните решетка при различни температури на металите, леярски смеси, модели,леярск наклони на моделите, инструменти, предпазни средства и т.н и т.нСъгласен съм, че не е лесна работа, но пък в този форум става дума за дребни неща, които са напълно или донякъде поне любителски. И става дума за леене на алуминий, който е най-лесния за леене след оловото.
orvors написа:То да ставаше само с даване на акъл......Моята пещ я правих от стара тенджера. Сместа е шамот и перлит за облицовка и термоизолация. Но за да не става писане в две отделни теми, ще опиша как е направена в другата тема за която посочих по-горе http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 56&t=51110.
Далеч съм от мисълта, че знам много за леенето, но в последните 3 - 4 години натрупах малко опит. С доста грешки и доста четене. При всеки случай знанията и уменията ми са достатъчно за да си решавам собствените задачи, което ме интересува лично и мога да дам съвети за проблеми с които съм се сблъскал, предвид непрофесионалното ниво на работата ми с алуминия.