• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
niki_sap - специалист
благодаря за отговорите. Три пъти пиша и нещо става.
Първо за магнитите - не съм го правил, нямам му доверие, съжалявам отпада.
За шпилките - това, което съм виждал изработено беше със дълги шпилки и видими гайки за да се нивелира. Предполагам, може да се направи с дължина на шпилките до милиметър след инвертиране и съответно са се вкопават гайките , но не мисля че ще успея да го направя.

Моята надежда беше в готови окачвачи като за гипскалтон - шпилка в тавана, пеперудка за компенсиране и инвертиране и шиш кука - съответно кука на дървеното пано и закачим едната кука за другата. За момента не мога да се ориентирам в точна система която да ползвам. Продължавам да търся.
Lisko - майстор
Шпилките могат да стърчат и сантиметър и два, и пак да не се виждат, ако ме разбираш какво имам предвид.
niki_sap - специалист
Купих елементарна система за гипскартон - пирон дюбел за тавана, "пеперудка" за нивелиране на височината и скоба (с ухо, която да се хване с винт за висящия таван. Сега остава да намеря време да грундирам и лакирам дървесината, която купих и ще пиша как е станало (след месец два :) )
EDI - майстор
Давай да видим как е станало. :partyman:
Чираче - майстор
EDI написа:
Ти си знаеш, аз не бих направил подобна конструкция.Проектирай си размера на подвижната част използвай неодимови магнити /продават се по магазините/ за да я закрепиш.
А как ще ги отлепи после тия магнити без да разруши конструкцията?
EDI - майстор
А, без проблем се отцепват, като си предвидиш помагачки, има варианти.
  • 1
  • 2

Тема "Висящ таван от летви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: