• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogo7777 - майстор
ProvideR написа:
keymaker написа:
Гипсов калъп , импрегнираш с грес във спрей и за отливката ползваш от силикона в саламите.
Отливката трябва да е от твърд материал, а не силикон. Аз затова питам толкова много, иначе досега да го бях отлял от силикон.
Защо не от силикон? След това правиш коруба на силиконовият калъп от някакъв твърд материал, за да държи формата да не деформира. Така ти отпада гайлето с отделителният слой, а и ваденето на отливката ще е песен :wink:
MamaMy - майстор
Аз бих си го направил от винкел. Вярно играчка малко, но вечно. Работа за един уйкенд.
crez - майстор
Това което искаш да сътвариш в същият му вид и здравина в домашни условия е кауза пердута. Показанат от теб форма за паваж се шприцва под налягане в метални матрици от разтопен материал (полипропилен или удароустойчив полистирол )
ProvideR - специалист
crez написа:
Това което искаш да сътвариш в същият му вид и здравина в домашни условия е кауза пердута. Показанат от теб форма за паваж се шприцва под налягане в метални матрици от разтопен материал (полипропилен или удароустойчив полистирол )
Много благодаря за информацията. Остава да хващам електрожена и да започвам! То се видя, че от пластмаса няма да е!
crez - майстор
То, от винкел ще стане, но с 50/50 ще тежи бая. винкела има вътрешните наклони, с ваденето от отлятата форма няма да има проблем, но при местата на заварките ще кърти. Що не се откажеш, продават такива форми, ще ти излезе по-евтино, но и сигурно качество при отливането.
MamaMy - майстор
Не е задължително да се ползва целия винкел. Взимаш Т профил и отгоре го подкстряш по дължина с флекса. Другия вариант е да се направи с шина два размера собствен Т профил. Така си по-свободен във фантазиите си. Шината може лесно да докарва дъги, а след това заваряваш горната част на Т-то за здравина и не е задължително да е перфектно точно в средата. Може и само шина и заварка на плочки на мястото където се събират повече от две шини
vaseto89 - специалист
Използвай колега епоксидна смола и ще можеш да получиш сравнително точен детайл без да се мъчиш особенно много :)
Gnus - специалист
MamaMy написа:
Не е задължително да се ползва целия винкел. Взимаш Т профил и отгоре го подкстряш по дължина с флекса. Другия вариант е да се направи с шина два размера собствен Т профил. Така си по-свободен във фантазиите си. Шината може лесно да докарва дъги, а след това заваряваш горната част на Т-то за здравина и не е задължително да е перфектно точно в средата. Може и само шина и заварка на плочки на мястото където се събират повече от две шини
Защо трябва да се подкастря? Хем време, хем диск ще отиде. А това че са по-дълги хоризонталните стени, няма никакво значение.
MamaMy - майстор
Нали стана въпрос за олекотяване. Аз иначе не бих си дал такъв труд. +- 50 кг не е болка за умиране, освен ако самия ти не тежиш толкова :lol: . Аз съм около 130 значи няма и на половината ми :)
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя отливка от пластмаса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: