• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavels - напреднал
@Chefo77 - коридора не съм го споменавал до момента за тая настилка. Той си е планиран да е гранитогрес. Идеята беше да няма много разлики м/у него и другите стаи с оглед на това, че коридора не може да се вдига повече от 25мм (28мм е р-ето от пода до вх.врата, която не може да се реже - желязна).

Ето разбивката - смятано за площ 43кв.м.
със скара
Дървена скара с ОSB плоскости:
Чамови греди 80х60мм 4лв/м'
88м х 4лв = 352лв.
Каменна вата 5см.КРЛ- 5,3лв/м2
84м2 х 5,3лв= 445.2лв
ОSB плоскости:
11мм. дебели- 29лв./бр -1бр=3м2 (~435лв.) /// 15мм. дебели - 39лв/бр (~585лв.)
Монтаж на скарата и OSB с включени материали- 13лв/м2 (~560лв.)
Монтаж на чамово дюшеме с лепене- 7,5лв/м2 (~338лв.)
Лепило-7-8баки лепило- 50лв/бр. (~400лв.)
Циклене,полиране,фугира,три ръце лак с включени материали- 20лв/м2 (~860лв.)
----
цена без дюшемето на квадрат 78 лв. при 11мм osb, при 15мм - 82лв.

без скара
ОSB плоскости:
11мм. дебели- 29лв./бр -1бр=3м2 (~435лв.) /// 15мм.- 39лв/бр (~585лв.)
Монтаж на ОSB плоскости с включени материали 5лв/м2 - (~215лв.)
Монтаж на чамово дюшеме с лепене- 7,5лв/м2 (~322лв.)
Лепило-7-8баки лепило- 50лв/бр. (~400лв.)
Циклене,полиране,фугира,три ръце лак с включени материали- 20лв/м2 (~860лв.)
----
цена без дюшемето на квадрат 52 лв. при 11мм osb, при 15мм - 55лв.

В крайна сметка дюшемето отпадна по ред причини.. време за поставяне, вдигане на нивото, пари, несигурност, че няма да се свие/надуе много и т.н.

В момента обмисляме вариант за дъбов паркет от Коркос (22мм) за всекидневната и ламинат в спалните. Така горе-долу може да се доближим до бюджета от 2000.

Цената на паркета е 38 или 40 лв кв.м., но за поставяне, лепене, фугиране и циклене искат 34,5лв от Виал. Проверявам варианти за по-евтино поставяне.. или дали ние не можем да си го сложим и да викнем да го изциклят, за да се впишем в бюджента.. та да, до тук стигнахме :)
EDI - майстор
Правилно си се ориентирал към дъбовия паркет, много по-добър вариант от това, което беше решил да правиш с това лепене на дюшеме.Кой ще ти прави паркета, тези, дето са ти дали офертата за дюшемето ли.Питам, щото в първата разбивка има едно несъответствие /дебелината на гредите и ватата/, което за мен специално не говори добре за офериращия.
pavels - напреднал
Ако решим окончателно, дъбовия паркет - Виал (представител за София на Коркос), а ламината вероятно фирмата, която даде офертата за дюшемето - FT Parket. Те всъщност се занимават основно с продажбата и поставяне на ламинат и дъбово дюшеме, но се съгласиха да дадат оферта и само за поставяне на смърчовото. Всъщност не е отпаднал варианта ламинат навсякъде. Още проверяваме за слагането на дъбовия само във всекидневната.
Chefo77 - майстор
За коридора не сте казали, че ще е паркет, аз сам реших така, защото се съобразявате с входната врата. Предполагам не съм единственият, който е решил така, но се извинявам за объркването!
Виал не са единственият представител на Коркос в София, паркети Миланов също са представители :wink:
Не търсете ниска оферта за монтажа, търсете информация за материалите. Най-малкото - разликата в цените на лаковете е между 6 и 45 лева за литър. При лепилата - между 4 и 17 лева за килограм. И търсете препоръки.
pavels - напреднал
И аз може да не съм се изразил както трябва.. Сори :) Днеска ще ходя да гледам на един приятел апартамента дето Виал са им сложили същия дъбов паркет. Ще проверя и Миланов.
pavels - напреднал
В крайна сметка се стигна до тази примоция на Виал - дъбов паркет rustik 70/ 250, 300,350/22 мм. за 60.00 лв./кв.м всичко. Поръчахме го вчера и до месец трябва да го доставят и сложат.

Мерси за отговорите и съветите :partyman:
Последна промяна от pavels на нед дек 06, 2015 12:34 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Супер!
Виал са професионалисти, няма да се изложат!
maleeeestrax - специалист
Направил си перфектния избор само да ти кажа че е хубаво паркета да постои в апартамента преди реденето :rock:
maleeeestrax - специалист
Chefo77 по-нагоре бях написал че дъбовия паркет ще му се върже 55лв./м2 и ти беше питал къде има такава цена.Можеш да се извиниш но не държа. :drinkers:
Chefo77 - майстор
Ако ти беше дал разбор на цените по точки, можеше и да се извиня. Но тъй като не виждам да си го направил, цената не е същата, а и искаш "да пируваш на чужд гръб"... :wink:
Виж по-горе какво е дал като цени от фирмата и се замисли как се образува тази оферта - супер промоция. Макар да са професионалисти, бъди сигурен, че нещата няма да са както в първата оферта :wink:

Въпреки всичко, ако това ще те накара да се почувстваш по-добре, извинявай! :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Смърч дюшеме - лепене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: