Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ulieliadi - специалист
Според мен няма да можеш да направиш прави стълби през този отвор.
Вариантите ти са 14броя стъпала но 18см или 15броя по 16.7см , но при дължина от 1.80м на отвора то при ръбът ще си на 6-то стъпало отгоре надолу , а ще си на около 1.10м височина от плочата.
Като се качиш по виртуалните ти стълби наляво/надясно има ли стена?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
n_a написа:
....
Ако имаш 180см отвор по линия на стъпалата си е ок. Няма да си удряш главата в горния под
ГЛУПОСТИ!!!
.... Като си слизах по ВИТОТО ми стълбище.... май пиша глупости
Преди да го направя вито, там имах "право" със завой в горния край, при отвор 180 и пак си кривяхме главите на слизане

А стената горе срещу стълбата на какво разстояние е
maleeeestrax - специалист
Колегата е прав че ще си удряш главата освен ако не си майстор на патешкото ходене.Видях я твоята схема и единствения вариант е стълба пачи крак стръмна .Виж моята схема възможен е и огледалния вариант ако нещо не е ясно питай.
Прикачен файл:
PC013359.JPG
:rock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Дай схема, изглед отгоре на горната площадка
ruviem - помощник
ето поглед отгоре с пунктирни линии е показано стените които трябва да направим от гипсокартон. Първоначално мислехме за вити стълби за това е оставен квадрата. Сега изрязахме по малка дупка за да направим прави и по удобни стулби http://prikachi.com/images.php?images/241/8493241l.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Прекрасно! Тръгваш да слизаш от под думата "отвора" , Правиш колона на 100см да подпреш плочата и въртиш около нея, като изправиш си допродължаваш покрай стената. Не плътни стълби. За мен идеална височина на стъпало е между 17 и 18см. Остави ги програмките. Лист, молив и ЛИНИЙКА.И не забравяй да вкараш в окончателните изчискление и евентуалните нови подови покрития
ulieliadi - специалист
Аз все още не го виждам...
Колега нарисувай схема с евентуалното разпределение на втори етаж, къде е коридора, къде са вратите към стаите. Да не се окаже че се качваш някъде откъдето не можеш да се върнеш :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стига сте умували! Ето я стълбата, завърти си я както ти пасва и да почерпиш ено слизане
Изображение
ruviem - помощник
Някой може ли да ми го начертае. Май си го представям полувита започва покрай тръбата и накрая излиза права към коридора. Как ви се струва? Ще трябва да дорязваме плочата!!! :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
А кое е "тръбата"?

Тема "Помощ за направа на вътрешни стълби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: