Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
KingLin - майстор
radius написа:
Абе бацета, кой е тоя скраБ, от Варна ли е :lol:
И аз днес се усетих по едно време докато карах кво съм написал и тайно се надявах никой да не е видял :lol:
Обаче така и нищо не ми идва на ум относно питането ми. Върти ми се нещо като преса между два такива стержена ама пък полезно приложение не измислям.
Найденов как си реализирал хода нагоре и надолу по стержена?
Найденов - специалист
Вертикалният ход е вляво- от черното колело. А по стержена се мести нагоре- надолу грубо според височината на детайла и се фиксира с болта с вътрешен шестограм най- вдясно на снимката. Просто на мен така ми пасваше- имах необходимите възли (лястовичи опашки, зъбни рейки и колела), но ти може да краднеш принципа от стойките за дрелки.
С така направената бъзикня много удобно и точно пробивах стоманен детайл със свредло 0,8мм.
Andri01 - майстор
KingLin написа:
radius написа:
Абе бацета, кой е тоя скраБ, от Варна ли е :lol:
И аз днес се усетих по едно време докато карах кво съм написал и тайно се надявах никой да не е видял :lol:
Обаче така и нищо не ми идва на ум относно питането ми. Върти ми се нещо като преса между два такива стержена ама пък полезно приложение не измислям.
Найденов как си реализирал хода нагоре и надолу по стержена?
Ако изнамериш някакво свястно приложение ,обади се. Ще ти подаря още 2бр. амортисьори :).
KingLin - майстор
Значи с твоите ще ми станат 9 :lol:
Andri01 - майстор
Колекция! Айде в "гинес" :).
mitko64 - майстор
Аз се учудих навремето, от Форд Ескорд с Ф20мм, по- тежки от Опел Астра с Ф22, ма то на кухото какво да се чудиш, всичко лъсна като ги срязах.
maleeeestrax - специалист
Със 9 амортисьора можеш да си направиш една платформичка връзваш си я на краката и скачаш от 15 метра . :rock:
KingLin - майстор
Само ако ти ме чакаш от долу че ако се обърка нещо поне да падна на меко :axe: :-D
maleeeestrax - специалист
Е мен за 10-ти амортисьор ли ще ме ползваш.Нали идеята е те да омекотят .Но за да бъдем сериозни си мисля че може да се използва единствено за нещо подобно за което е направен :rock:
stamenov1 - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=Jc4iO9yGJIY
От стеблото е направил машинка за чупене на орехи.

Тема "Търся идея за "нещо" от стар амортисьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: