Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
koveslav - майстор
Благодаря за отговора!
andro440 - майстор
koveslav написа:
andro440 написа:
Здравейте , и понеже е заговезни ,нека ако съм обидил или наранил някой ,да ми бъде простено ,като и аз прощавам на всички ,грешките ,спрямо мен
Сега по същество ! вузможно ли е да се направи грец на кракра с диоди ЕБу 150 -и дросела какъв да бъде ?
Няма голяма далавера от това упражнение.Пробвано е.С 200А диоди и приличен дросел не работи добре с базични.Само с изправител работи с една идея по-меко,но като цяло не си заслужава усложненията.По-добре си взимай качествени електроди,саксията си работи съвсем прилично в оригинален вид.
А -аз само питам за по остарели технологии ,колега -иначе -има смисъл !Виж аз как заварявам
http://www.vbox7.com/play:6908ff6630
koveslav - майстор
Е,Андро аз изразих своите почитания към труда ти още когато сподели успеха си!Моите уважения!Но като гледах клипа ти имам и една сериозна забележка-пробите на заваряване в КАШОН и при толкова други запалими неща наоколо-НИКОГА...внимавай човек!!!!
lov - майстор
Ти ако ми покажеш подредена радио работилница ще те почерпя. Ама да не е само за показ а такава в която се работи. :lol: Пък то колко други неща има вътре дето могат да направят пожар та една заварка в кашон е най малкото.
andro440 - майстор
Пуснах темата ,защото все още е актуална -има много самоделци ,които ,нямат инверторни машинки ,но пък имат едни добри заваръчни апарати,които служат вярно години наред . При всяко вземане на решение за нещо ,как да се преработи ,или как да се направи ,винаги е добре да има няколко мнения . Относно това ,че заварявам в кашон -всеки иска да пусне веднага машина ,върху която е работил близо година време и всяка следваща секунда го глозга ,след последния запоен кабел и чарк .Ако запаля нещо -паля моя дом ! пък и това с кашона и електрожена е доста по приемливо -спрямо друг експеримент в по малък кашон ,но с 35 -40 хил волта в същата стая :? :cool:
koveslav - майстор
Извинявайте за забележките,колеги!Друг път няма да се притеснявам като виждам нечии грешки,оБещавам!!!
Колкото до техниката-страшен си,Андро,казвал съм го и друг път!
А и темата си е добра.Кракрата е машина(тотално прекопиран Esab от онези години) която винаги си е заслужавала вниманието.Много хора са си вадили и си вадят хляба с нея,дай боже подобрението и да стане факт.
andro440 - майстор
koveslav написа:
Извинявайте за забележките,колеги!Друг път няма да се притеснявам като виждам нечии грешки,оБещавам!!!
Колкото до техниката-страшен си,Андро,казвал съм го и друг път!
А и темата си е добра.Кракрата е машина(тотално прекопиран Esab от онези години) която винаги си е заслужавала вниманието.Много хора са си вадили и си вадят хляба с нея,дай боже подобрението и да стане факт.
Чак страшен -не съм ,забавлявам се като имам време и съм любител -Само! Темата я пуснах заради друг участник и се консултирах преди това с още няколко такива ,които са инвертостроители -правят инвертори ,които са с добри показатели !Темата е с цел помощ на колега ,които има два електрожена /трансформаторни /и иска по някакъв начин да ги обнови ,това какъв ще е ефекта -само той може да каже след експеримент ,но определено ще има подобрения ,защото с изправител се повишава изходното напрежение и паленето на електрода става доста по лесно ,за падаща характеристика и други неща -не искам да разводнявам темата -пък и на мен не ми се занимава с обяснения за една кракра -просто исках да се чуят няколко мнения и да помогнем на човека да избере правилно решение
jordanvass - майстор
andro440 написа:
защото с изправител се повишава изходното напрежение...
Баси изправителя! :lol:
andro440 - майстор
jordanvass написа:
andro440 написа:
защото с изправител се повишава изходното напрежение...
Баси изправителя! :lol:
пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !

Тема "Кракра с изправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: