Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
edemy2001 - специалист
mar80 написа:
Търсих първо при китайците, но намирам само 10 ватови съвсем малки генераторчета. Има много ветрогенератори.
Като имаш източник на вода не ти трябва вятърен генератор. Вятър я духа я не, а водата е 24 часа 365 дни в годината! След един час тръгвам за едно място където ще слагаме водна турбина - от това по-добро няма!
mar80 - специалист
Разстоянието от водоизточника е към 3-4 км. До вилата имам хидрант на 3 цола, но според мен и 1/2 ще ми свърши работа. Не мисля, че ще ми трябва голям дебит за един алтернатор.
mar80 - специалист
kozl написа:
Не напрежение, а мощност. За такава мощност може да ползваш алгернатор от кола + акумулатор и преобразовател на напрежение. И избирай алтернатор 100А.
Акумулатора задължителен ли е?
mar80 - специалист
mar80 написа:
kozl написа:
Не напрежение, а мощност. За такава мощност може да ползваш алгернатор от кола + акумулатор и преобразовател на напрежение. И избирай алтернатор 100А.
Акумулатора задължителен ли е? Те по-новите алтернатори маи се прецакваха без акумулатор.
edemy2001 - специалист
mar80 написа:
Разстоянието от водоизточника е към 3-4 км. До вилата имам хидрант на 3 цола, но според мен и 1/2 ще ми свърши работа. Не мисля, че ще ми трябва голям дебит за един алтернатор.
При два цола тръба и това налягане при дебит около 5 - 8 л/сек вода, ще достигнеш около 800 W . Препоръчвам ти да се преработи автомобилен алтернатор с постоянни магнити и да ти прави направо 200 - 220 волта напрежение - ще си спестиш и акумулатора и инвертора. Повечето съвременни телевизори, компютри и осветителни тела не се интересуват от точното напрежение. Малко по-важна е честотата, но при малко повече смятане и малко регулиране на водния поток може да се докара в приемливи граници. Ще ти пратя ЛС довечера, сега трябва да стягам багажа и да тръгвам!
zmiori - специалист
Преди години по дискавъри даваха едни дет правиха от нищо нещо.
Та в единия епизод направиха едно генераторче което захранваше осветлението и още нещо на една хижа.
задвижваха го с вода от един поток който преградиха рехаво и пуснаха един противо пожарен маркуч и накраиник /дюза/ които "брулеше" по турбинката.
За мощните алтернатори е задължително да има някакаъв буфер /акумулатор/. Много рязко вдигат напрежението. Едни 2000 оборота ще са достатъчни.
mar80 - специалист
maleeeestrax написа:
Пробвай с това http://olx.bg/ad/generator-za-tok-na-ch ... 43f2945495 с лека доработка :rock:
Ако ползвам този генератор освен една торбина нищо друго няма да ми трябва. Дали водата ще може да завърти този алтернатор до желаната мощност.
mar80 - специалист
mar80 написа:
maleeeestrax написа:
Пробвай с това http://olx.bg/ad/generator-za-tok-na-ch ... 43f2945495 с лека доработка :rock:
Ако ползвам това освен една турбина нищо друго няма да ми трябва. Дали водата ще може да завърти този алтернатор до желаната мощност.
MamaMy - майстор
Според мен това въобще не си заслужава парите. Та те чисто нови с гаранция бяха по 250 лв. Това менте сигурно не е помирисвало хонда даже. :-D

Тема "Генератор работещ с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: