Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Чираче - майстор
Както винаги не гледаш добре в заглавието на таблицата.
240 кг/лист е теглото на ламарината с дебелина 15 мм.
torbalan - Дървен философ
Хм. Добре де, къде е цената на тая ламарина тогава?

6 лева и стотинки за кило са дебелите пръти

240х7 е горе-долу 1700 лева... С другите джунджурии, дето са необходими я мине 2 хил. лева я не...

Пак е повече от три пъти по-малко от магазинската плоча.

Отделно, че може да намери съмишленици и да раздели плочата на две или три части...

п.п.

Обадих се в офиса им. 6,2 лева за килограм е точната цена за таз ламарина без ДДС.

Сумат за цялата плоча е 1785.6

Казаха, че в съседство с техния офис (за Плевен говоря) имало къде да се среже на лазер.
Чираче - майстор
На много места работят с листове неръждавейка. Все ще се намери някакво отпадъчно парче с посочените размери. Тук в Пловдив си намирам такава отпадъчна ламарина на цена около 3 лв/кг
Още по-добре...

Ама отпадък 50х70 см., че и по-голям :)
При това 15мм дебел... :)

Между другото - аз бих си направил едно такова... Хареса ми :)
nautilus33 - майстор
Да, гръцко мисля, че е. Но по ресторантите на запад го ползват изключително много. Всичко сготвено на него е много вкусно, пък и става много бързо. Идеално е за сбирки с повечко хора, защото може да се сготви храната за много кратко време :)
Иначе това с отпадъчната ламарина също е вариант, за който не се бяхме сетили.
#torbalan Няма да съжаляваш, ако си направиш едно.
Азиатско трябва да е.

Гугъл връща снимки основно на азиатци, които готвят на тез плочи. А и в сайта, от първия пъст, е в раздел "Азиатски" :)
nautilus33 - майстор
МОже, може... Понеже и аз съм виждал все азитци да готвят на такива. По всички предавания са все такива :)
ivanovbg - майстор
Абе за толкова пари ще си купя 10 големи прасета и .... ще си ги пека на жар :supz:
:partyman:
egomen66 - майстор
nautilus33 написа:
МОже, може... Понеже и аз съм виждал все азитци да готвят на такива. По всички предавания са все такива :)
За моженето може..говоря да си я направиш.

Но се замисли...хората не случайно и търсят 7 хиляди лева. :-D
:partyman:
nautilus33 - майстор
Честно казано, това че, те й търсят 7хил. лева, не значи, че струва толкова :roll: . Още повече, че знам какви надценки слагат търговците на стока, закупена директно от производител. А пък ако случайно е някаква маркова, тогава половината от цената е за самата марка, а не толкова за материали и качество. Но като се замислиш- какво толкова има в нея, че да е 7хил. лева.
Размерите на тази от сайта са 58х50см. Както торбалан каза, цената на лист с дебелина 15мм и размери 1х2м е около 1700лв. От този лист спойконо може да се направят 5-6 такива плочи.

Тема "Направа на тепаняки плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: