• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iliya_i - майстор
iivanov написа:
пп Пак погледнах гаранцията - "Монтажът се извършва от квалифицирани специалисти " . Пак питам - има ли документ за монтаж от майстора ? И на този майстор от къде му е квалификацията
А виж какво са сложили на сайта си: http://www.vidima.bg/polezno/saveti :lol: :lol: :lol: - така ни е посъветвал производителят! :lol: :lol: :lol:
iivanov - майстор
Видеоматериалът е по-скоро насочващ . Сиреч , ако видиш квалифицирания майстор да намества с чука , ти да му кажеш "Алооу , ти какво решил си с чука ?". :-D
И все пак , какво мислиш ? Имаме дефектна стока или "синдром на кривия задник "? :partyman:
iliya_i - майстор
iivanov написа:
И все пак , какво мислиш ? Имаме дефектна стока или "синдром на кривия задник "? :partyman:
Няма производство, при което няма известно количество дефекти. Явните се отделят още при контрола във фабриката. Но скритите (напр. шупла или пукнатина в обема на седалката, която да не се вижда отвън). За това всяка стока си има гаранционен срок, който обхваща и времето за проявяване на скритите дефекти. Инъче от тряскането - не вярвам порцелана да е по-здрав от дуропласта :? .
maleeeestrax - специалист
Дуропласт от дурак и пласт ли идва?Гледам на много теми питащите задават въпрос и след това изчезват като дим. :rock:
kolev_k - специалист
lyubohar написа:
Отдолу на дъската би трябвало да има меки тампони,които поемат тежестта.
Ако е липсвал някой е възможно затова да се с счупила.
Личен опит.Вече ги лепя тампоните щото се изхлузват.
kotyo - специалист
За съжаление единствените предимства на прословутия дуропласт са масивния външен вид и устойчивостта на захабяване. Материалът е крехък и някое и друго изпускане от горна позиция е достатъчно за да се спука дъската( не е задължително, естествено). На почти всеки му се е случвало да изтърве и счупи бакелитовия си разклонител. И с дуропласта е така...

П.П. Въртейки железария съм виждал много счупени такива дъски. Имал съм и идентичен случай, който разреших в полза на клиента само благодарение на дългогодишните ми добри отношения с дистрибутора, а не на Видима.

Да не си помислите, че защитавам някого... Лично аз смятам, че е некоректно тези дъски да се рекламират като върха на кенефното изкуство при такива недостатъци. И винаги предупреждавам клиентите си за тази опасност, въпреки че не е в моя полза.
Arhangel - напреднал
Не съм изчезнал като дим. Просто не са публикували отговора ми, неясно по какви причини. Може и аз нещо да съм объркал...
Ходих няколко пъти до въпросния магазин, откъдето съм закупил изделието, но те не само ,че не уважиха рекламицията ми, но и не я вписаха в регистър на рекламациите, както би трябвало да е по закон. Омекотителите, за които ме пита някой, са си налице! Повърхността на дъската също е идеална(като изключим счупената част), и няма следи от обработка с киселини и почистващи препарати с абразивни частици. Тоест, ограничения по гаранцията са спазени. Там нищо не пише за праскане и тем подобни неща. В гаранцията пише още, че се покриват дефекти на материала и на изработката, а не дефекти на покритието и дефекти на пантите на седалото, каквито бяха посочени от служител на Видима, с който се свързах по телефона. Оснен това в моя град - Хасково, не се извършва сервизно обслужване, което също създава голямо неудобство за потребителя. Монтажа е извършен от специалист с висше техническо образование по специалност свързана с ВиК системите. Ако това не е квалифициран монтаж, тогава какво? Плюс това, както някои спомянаха вече, си има инструкции за монтаж. Може би сбърках, че демонтирах седалото, и го носих в магазина за костатация на повредата, защото се оказа, че в магазина така или иначе нямат техническо лице, което да разбере за какво иде реч. Пък и в гаранцията ясно си пишеше, че демонтажа на повреденото изделие, трябва да се извърши от оторизирано техническо лице. Така обаче настояха от магазина, понеже знаете защо...
Възможно ли е, проблемът да е свързан с факта, че отворите за железните болтове( с които се закрепя седалото за чинията), са с различна форма? Единият отвор е почти идеален кръг, а другият нещо като елипса.
iliya_i - майстор
А защо не пишеш на e-mail на Видима - има го на сайта им. Приложи и снимки на гаранционната карта и счупеното.
Това са контактите на КЗП https://www.kzp.bg/kontakti - има и в Хасково. Търговеца е длъжен да впише оплакването в регистъра. Прати им КЗП на проверка. Или спомени, че ако не го впишат, ще пуснеш жалба. Даже може да звъннеш по телефона, докато си в магазина. Понякога споменаването на тази комисия прави чудеса :-D
Arhangel - напреднал
Останах с впечатлението, че в магазина не им пука от нищо. Не помня дали им споменах нещо за КЗП... Служителят в магазина, само каза, че нямало той да ми плати седалото. Това повтаряше почти през цялото време.
Писах вече на имейла на Видима, и по-конкретно на звеното "Контрол след продажба". Някой си Атанас Панов ми отговори, че гаранцията не покривала счупени изделия, и че общо взето нищо не могат да направят. Приложих и снимков материал...
На въпроса за липсващата оригинална част от пълначния механизъм, ми отговори, че от завода всички моноблоци излизали идеални, и че те не отговарят за това какво се случвало по-нататък. Да, обаче това гумено уплътнение, би трябвало да си е монтирано от производителя и да се намира върху пълначката. Така че, е напълно възможно работник да е забравил да я постави.
Попитах го и за тези отвори за болтовете, дали е нормално да бъдат такива. Отговори ми, че това не било струговано изделие, и не можело всеки път да станат идеални. Зададох въпрос и за констатираната от мен, преди монтажа липса на глазура по тръбата за връзка с канализационнната тръба. Отговори ми, че не било нужно да се слага глазура на части, които не се виждат. Да обаче, съм виждал, че модели на същата фирма, и то по-евтини от този, си имат глазура навсякъде. Освен машината да поставя глазурата избирателно. :-D
Гаранцията за глазурата е 25 години...
dpp - специалист
И мен ми се спука на Моноблок Junior Scandinavian седалката!
Не е като да е от най -евтините модела, ама самата седалка май е стандартна защото поръчвах по номер, който отговаря и при по -евтинте моноблокове.
Та платих си едни 30-40 лв мисла беше и ..така :?
Спука се просто от сядане - не е имало липса на някой краче/тампон отдолу. Просто се спука между двете подпори от еднта страна и така..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Счупено седало на моноблок Корона на "Видима" !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: