Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
smokee - специалист
Чираче написа:
Защо бързаш с тая плоча в това студено време?
Защото машината е на улицата в момента ,а струва едни 3 бона ,които за някои може да са джобни пари,но за мен са много.Не,че някой ще я отмъкне 2 тона машина,но знам ли барчедите може да я качат на каруцата ..двигателя да свалят е 800-1000лв (10кВ)

Georgi59 благодаря за съветите! Ще те послушам.
smokee - специалист
В крайна сметка по съвет на приятел реших да ползвам готовия сух бетон на "Баумит".Похвалиха ми го та се навтих.
Имам още един въпрос- на кой ден след изливането на плочата бетона ще е достатъчно здрав за да изсуркам дву-тонната машина върху него без лоши последствия? Върти ми се нещо на 3-4 ден.Температурите ще са около 5-10гр.Поне така ги дават за след Събота (3 февруари 2017г)
Чираче - майстор
smokee написа:
Върти ми се нещо на 3-4 ден.Температурите ще са около 5-10гр.Поне така ги дават за след Събота (3 февруари 2017г)
Изчакай 30-40 дни за това време.
GEORGI5959 - специалист
Ако ще го суркаш в този студ трябват около 30 дни. Ако го поставиш с кран 4-5 дни.
smokee - специалист
Kaк 30 дена бе какво правите вие :lol: Аз няма да го суркам директно върху бетона а ще е на тръби.
olelemaiko - специалист
тая машина да няма вибрации кат работи.иначе от едно време са знае че трябват 28 дена да стане як бетона.
maleeeestrax - специалист
Чл. 9.
(1) Бетонът се декофрира при достигане на предписаните в проекта условия.
(2) Когато в проекта отсъстват предписания за декофриране при нормални
условия на втвърдяване на бетона (температура на въздуха от 18 до 20 °С и относителна
влажност на въздуха 60 %), се спазват следните минимални срокове за декофриране:
1. за вертикален кофраж на греди, колони и стени -
2 дни;
2. за кофраж на плочи -
8 дни;
3. за дъна на греди -
10 дни.
Но съм чул от стари хора че достига максимална якост след години. :rock:
Чираче - майстор
maleeeestrax написа:
Чл. 9.
(1) Бетонът се декофрира при достигане на предписаните в проекта условия.
(2) Когато в проекта отсъстват предписания за декофриране при нормални
условия на втвърдяване на бетона (температура на въздуха от 18 до 20 °С и относителна
влажност на въздуха 60 %), се спазват следните минимални срокове за декофриране:
1. за вертикален кофраж на греди, колони и стени -
2 дни;
2. за кофраж на плочи -
8 дни;
3. за дъна на греди -
10 дни.
Но съм чул от стари хора че достига максимална якост след години. :rock:
Който иска да вярва на това, да си декофрира плочата на осмия ден. Аз не вярвам. Даже и през лятото предпочитам да декофрирам след 28-ия ден.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чираче написа:
....

Който иска да вярва на това, да си декофрира плочата на осмия ден. Аз не вярвам. Даже и през лятото предпочитам да декофрирам след 28-ия ден.
Може да декофртираш, но не и да натоварваш!!!
Чираче - майстор
n_a написа:
Чираче написа:
....

Може да декофртираш, но не и да натоварваш!!!
Да, бе. Вие лично някога отливали ли сте плоча?

Който иска, нека Ви послуша. И ще бере ядове....

Тема "Бетонна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: