Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Djack - специалист
Разликата между китайските инвертори на Драгозов и китайските инвертори от ОЛХ и битака е огромна! За зимна употреба са втория вид! Те са тези които загряват и изключват на втория електрод или си променят рязко характеристиката - заваряш си спокойно с електрод 2,5мм. и в един момент "отпушва" и издухваш елемента който заваряш! ;)

За инверторен електрожен бутилка с СО2 не ти е нужна! Само обмазани електроди! :partyman:
torbalan - Дървен философ
Joro T написа:
... Носят се слухове обаче , че евтините китайски електрожени с новата лека технология прегрявали при малко по-продължителна употреба...
Доста хора сме пазарували от Драгозов. Не съм видял някой да се оплаче.

Освен това 200 лева за 140 амперов електрожен не е особено евтино. Просто технологията поевтиня...

Приятели купиха от пазара електрожен (не ме послушаха) - страхотен, 200 ампера не знам каквоси...
Първо се оказа, че минималния му ток е доста висок, а много по-често се работи на нисък ток в къщи... Добре, двамата са електричари единия инженер... Справиха се и успяха да му намалят минималния ток. Направиха една заварка - на втората така изгоря, че и за части не става...

Сега пак, като им трябва електрожен, идват да искат моя...
Joro T - специалист
Дайте сайт на Драгозов, за да разгледам.
torbalan - Дървен философ
Joro T написа:
Дайте сайт на Драгозов, за да разгледам.
Най-добре му прати едно лично съобщение... Пиши какво искаш да си купиш, за какво искаш да го ползваш...
iivanov - майстор
Българско производство , с гаранция , а закупилите го съфорумници са доволни . Тествано от профи съфорумник , който го счита за доста над полупрофи машина . http://iza99.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% ... D1%8F.html Производителят също е съфорумник - pansim .
il_iliev - напреднал
iivanov написа:
Българско производство , с гаранция , а закупилите го съфорумници са доволни . Тествано от профи съфорумник , който го счита за доста над полупрофи машина . http://iza99.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% ... D1%8F.html Производителят също е съфорумник - pansim .
Супер, но гаранцията е два пъти по-малка от тези http://www.argo-market.com/ а за сметка на това цената е почти два пъти по-висока :-D
Ако е българско високачествено какво пречи гаранцията да е 48 месеца като на китаеца, ако беше с такава гаранция, без да се замисля щях да си купя от този български производител.
iivanov - майстор
А ти прочете ли условията на гаранцията , а ? Две години за юридически , разбирай профи и четири за физически , любителски . :-D Търговецът си е направил сметката . :wink: Моите почитания за Драгозов , коректен пич е -лични впечатления . :partyman: Просто предлагам алтернатива .
il_iliev - напреднал
Разбира се, че съм прочел условията :) както прочетох и условията на българският производител и не ми харесаха тези 24 месеца гаранция за физически лица, защото при Калоян гаранцията е 48 месеца.
Клиент съм на Арго Маркет и освен електрожен имам и други техни изделия и проблеми не съм имал, а при мен инструментите не скучаят :)
Аз съм направил своя избор, но човек винаги може да опита нещо ново :-D
Успех и на двамата търговци :partyman:
iivanov - майстор
Виж сега , доколкото разбирам , елементите при изработка на инверторните заваръчни апарати имат свой живот , който е пряко свързан с интензитета на използването им . Никой , повтарям никой , няма да даде гаранция , ако не е сигурен , че продукта му няма да издържи на използването . Така че , това с гаранциите е малко афиф работа . Драгозов , за да даде 4 години гаранция за любителска работа е преценил , че може да си го позволи .

Тема "Любителски електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: