Ами незнам колко ще издържи пяната, ще пробвам.Днес проверих въпросната пяна струва 11.60 и пише че стига за 15 квадрата... браво на колегата "preslav" за съвета
, скоро почвам да действам

djendov написа:Пяната е полиуретан, не съм виждал какво става с нея зад топлоизолацията, но съм виждал бойлери и хладилници на десетки години, ламарините са се скапали, но пяната не е мръднала. Същата пяна се ползва и за изпушване на PVC дограмите, яде я само слънцето, което зад топлоизолацията няма как да огрее.preslav написа:За здравината на залепване няма какво да говоря - пробвах, чупи се и се къса изолацията, а лепилото си остава залепено за стената с част от полистерена. Да говоря ли и за още преимущества, че съм лепил точно на зидария като твоята с големи отвори, които не е нужно да изпушваш предварително.Те това е ясно, ама мен силно ме вълнува живота на тая пяна да не е по-къс от живота на стиропора. Че ще се окаже доста тъпо, след 15 години да ми се свлече стиропора(който, ако е добре защитен, няма да му има нищо) и да трябва пак да го лепя...
Не вярвам в конспирационната теория, че ЕПСа след 10 години за нищо не става, защото съм виждал ЕПС на повече от 30-40 години и определено нищо му нямаще. Ама тая пяна дали ще запази свойствата си....
Стискам палци за положителен отговор, че и на мен не ми се занимава с лепила и съм хвърлил око на тея пЯни
preslav написа: Пяната е полиуретан, не съм виждал какво става с нея зад топлоизолацията, но съм виждал бойлери и хладилници на десетки години, ламарините са се скапали, но пяната не е мръднала. Същата пяна се ползва и за изпушване на PVC дограмите, яде я само слънцето, което зад топлоизолацията няма как да огрее.To в бойлерите е друго. Там се използва пълнеж, а не като носеща...(нещо си). Дори и да е станала крехка, тя пак ще си седи там. Същото е и с прозорците. При ТИ обаче, ще носи и то не малък товар. Ако с времето стане по-крехка става лошо. Може би с дюбели ще се реши проблема, защото тогава те ще притискат ЕПСа към пяната, освен това долния ред ЕПС носи горния, така че може би няма да разберем дори и да старее ПУ лепило. Гледах в интернет, фирми рекламират живот на ТИ от ПУ с живот 50+ години. Разбира се говорим за защитен напълно(без слънце, без влага)...И аз много се блазня да налепя всичкия ЕПС с ПУ, но малко ме гложди тоя неизяснен въпрос...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: