А няма ли значение и броят на радиаторите? На един етаж може да има 2 радиатора, може и да са 20?
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
unamar
- напреднал
26 мнения в "Какво трябва да е налягането в отоплителната инсталация"
kozl
- майстор
unamar написа:1. Манометърът е в мазетоНа студена система и без включена циркулационна помпа направи това:
2. Да, има мембранен РС.
3. Системата в момента не работи - водата не се подгрява.
ESPACE написа:Ако е затворена надуй разш. съд до 1,5 Бара и след това напълни системата докато достигне същото налягане по манометър.
unamar написа:А няма ли значение и броят на радиаторите? На един етаж може да има 2 радиатора, може и да са 20?+1= За налягането в статично положение и студена система броят на радиаторите не е от значение. Значение има за диаметъра на тръбите, характеристиката на циркул.помпа, обема на разширителния съд, мощността на котела и т.н.
unamar
- напреднал
Здравейте,
Благодаря за отговорите. Разбрах, че трябва да намаля налягането. Но не знам как трябва да стане това. Обадих се на майстора да го питам и той каза, че трябва да развъртя леко пълначката обратно на часовниковата стрелка и след това да отворя някой радиатор от вентила за обезвъздушаване, за да спадне налягането.
Пробвах го, но няма ефект. Налягането си стои на 3 бара - направих един пълен оборот с отверката.
ПП (не знам дали има значение, че помпата, която подава към радиаторите, не работи).
Благодаря за отговорите. Разбрах, че трябва да намаля налягането. Но не знам как трябва да стане това. Обадих се на майстора да го питам и той каза, че трябва да развъртя леко пълначката обратно на часовниковата стрелка и след това да отворя някой радиатор от вентила за обезвъздушаване, за да спадне налягането.
Пробвах го, но няма ефект. Налягането си стои на 3 бара - направих един пълен оборот с отверката.
ПП (не знам дали има значение, че помпата, която подава към радиаторите, не работи).
kozl
- майстор
Настройване на пълначката може да направиш като отвориш от някъде системата да се получи леко изтичане и прекъснеш връзката с разширителния съд (дано да има кран към РС). Докато тече върти настройките на пълначката и като изчакваш следи налягането по манометъра.
Пак от опит мога да споделя, че по някое време пълначките започват да пропускат при затворено положение и налягането се покачва. Е ако има теч в системата това няма да се случи, но.....
Пък и ако не ползваш пълначката ще установяваш дали има загуба на течност щом налягането спадне.
Пак от опит мога да споделя, че по някое време пълначките започват да пропускат при затворено положение и налягането се покачва. Е ако има теч в системата това няма да се случи, но.....
Пък и ако не ползваш пълначката ще установяваш дали има загуба на течност щом налягането спадне.
Здравейте !
Не зная дали съм на правилното място ,но ми е студено и моля за помощ от компетентен човек.
До сега имахме котле на дърва и въглища и имахме само два извода -вход и изход.
Купихме си котле на пелети на там изводите са три .Казаха ни че трябва да имаме вход вода от
В и К мрежата и да сложим някакъв манометър,който е около 63лв и с него да следим налягането
и да пълним системата. Моля ,не се смейте
все пак съм жена. Таааа....питам!!????
1. Има ли начин да пълним системата през действащата ни досега система ,която е отворена и да не
слагаме този вентил?
2.Трябва ли непременно да направим затворена системата за да работи новото котле?
3.Няма ли възможност захранващата вода да е свързана с изходящата от радиаторите и да пълним ,
както сме пълнили досега през досегашния разширителния съд?
Много въпроси ,но се надявам на умни отговори......купихме котлето и не останаха пари за майстор....беднотияяя.
Благодаря
Не зная дали съм на правилното място ,но ми е студено и моля за помощ от компетентен човек.
До сега имахме котле на дърва и въглища и имахме само два извода -вход и изход.
Купихме си котле на пелети на там изводите са три .Казаха ни че трябва да имаме вход вода от
В и К мрежата и да сложим някакъв манометър,който е около 63лв и с него да следим налягането
и да пълним системата. Моля ,не се смейте

1. Има ли начин да пълним системата през действащата ни досега система ,която е отворена и да не
слагаме този вентил?
2.Трябва ли непременно да направим затворена системата за да работи новото котле?
3.Няма ли възможност захранващата вода да е свързана с изходящата от радиаторите и да пълним ,
Много въпроси ,но се надявам на умни отговори......купихме котлето и не останаха пари за майстор....беднотияяя.
Благодаря
шоп
- майстор
veneva написа: 1. Има ли начин да пълним системата през действащата ни досега система ,която е отворена и да не1. Разбира се, можете да пълните системата с вода от водопровода само с един обикновен спирателен кран
слагаме този вентил?
2. Не е задължително да правите системата затворена.
3. Можете да пълните системата и от досегашното място за пълнене.
Ако само сте сменили котела и няма никакви други промени, всичко трябва да е ОК
Нека все пак погледне на място човек, който разбира за да няма после: помощ имам въздух в системата и радиаторите не греят.
П.П. Манометър е желателно да има долу в котелното за да знаете колко е пълна системата с вода. Един манометър е 8-10 лв.
Благодаря за компетентното мнение.
Пуснахме котлето с досега действащата система .Грее навсякъде ,но има въздух и цяла нощ ,не можахме да го обезвъздушим .Работи, но от време на време чувам шум в радиаторите.Също така ми изгоря много пелети за 12ч -15кг,при топло време,ами при минус 20 какво правим!!!???? Чудя се дали включването на котлето зависи от пълненото/т.с дали е отворена системата/.
Компетентен "уж" майстор ми каза ,че трябва да затворим и да има пълначка .

Пуснахме котлето с досега действащата система .Грее навсякъде ,но има въздух и цяла нощ ,не можахме да го обезвъздушим .Работи, но от време на време чувам шум в радиаторите.Също така ми изгоря много пелети за 12ч -15кг,при топло време,ами при минус 20 какво правим!!!???? Чудя се дали включването на котлето зависи от пълненото/т.с дали е отворена системата/.
Компетентен "уж" майстор ми каза ,че трябва да затворим и да има пълначка .

Тема "Какво трябва да е налягането в отоплителната инсталация" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература