Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pgt - специалист
Gadnyara написа:
Пробвайте в Роси. Някога добавях стенен шкаф в една кухня и за мен остана само да закарам вкъщи, сглобя и закача на стената. Нищо свръх качествено, но стават.
Роси ги ползвах скоро. Стават, ама и при тях трябва описание на детайлите един по един, а колегата иска точно това да си спести. Иначе дупки за панти правят, за минификсове не знам, но и аз чаках около месец да ми ги нарежат (по не в нашия клон е така за другите може да е по различно). Общо взето това което иска колегата, май трудно ще намери фирма, която да свърши зададената работа, та остава варианта мебелна фирма, но там едно че ще чака повече и второ цената сигурно ще е да си го поръча направо готово без да се занимава :wink:
toshetozaz - специалист
Фирми бол,ама с тези чертежи на Paint никъде няма да ти свършат работа.Колега, влез в сайта на някоя фирма и разгледай.Всички имат форма за разкрой.В големите фирми,като Роси,Салекс,Йаф,Хосе и т.н си плащаш цяла плоча или половин.За малки неща някой път в хипермаркетите е по-далавера.Та направи си един списък примерно:
500ммх300мм - 2бр
400ммх200мм - 4бр
Реши на късата или на дългата страна ще има кант и колко броя.Отиди в Практикер примерно и става номера.Фирмите,които изброих по-горе държат да ползваш тяхната бланка,която също е много удобна за работа.
Чираче - майстор
toshetozaz написа:
Реши на късата или на дългата страна ще има кант и колко броя.Отиди в Практикер примерно и става номера.Фирмите,които изброих по-горе държат да ползваш тяхната бланка,която също е много удобна за работа.
Преди няколко дни си поръчах вратички в Съливер. В момента ги монтирам. Кантовете могат да са с дебелина 2 мм и 0,5 мм., като тия от 2 мм са заоблени. Също така е много важно, ако плоскостта има шарки, на къде ще са ориентирани.

Може да стане и в домашни условия. Купуваш си плоскостта, и започваш да разкрояваш и режеш с ръчен циркуляр. Кантираш/с пристягане/, пробиваш отвори за дибли, и правиш отворите за пантите. Трябва са се прецени какви да са пантите - ниски, средни или високи. Има и с амортисьори.
И започваш да сглобяваш. Много приятна занимавка.
pakumba - специалист
Мисля, че точно тази пловдивска фирма щеше да ми свърши работа по моя начин, но как да е, очевидно в Сф няма да намеря подобна, така че сядам да разписвам, като хващам Хосе, че са ми удобни.
Може ли някой да каже какво значи в тяхната бланка
Завъртане
на детайла
ДА/НЕ
toshetozaz - специалист
pakumba написа:
Мисля, че точно тази пловдивска фирма щеше да ми свърши работа по моя начин, но как да е, очевидно в Сф няма да намеря подобна, така че сядам да разписвам, като хващам Хосе, че са ми удобни.
ДА/НЕ
Ако се върти детайла парчета не се събразява фладера(шарката на дървото).На всички детайли без вратите дай ''ДА'' защото те не се виждат и не ти трябва да гониш фладера.А излизат повече детайли от плочата.
Един съвет от мен не си взимай плочи на Кастамону.Евтини са ,но и качеството дори и за тази цена не е добро.
Като си готов с бланката,ако желаеш дай да проверим размерите.
pakumba - специалист
Благодаря, ще ми бъде от полза една такава проверка и ще пусна бланката.
Само да споделя, че шкафовете ще се хванат за тавана с анкерни болтове и шайби- т.е. са видими, не са в ниша навряни.
Ще се вижда винаги дъното, вратите+няколко страници, защото ще са залепени.
Затова ще сложа на някои детайли въртене- НЕ
pakumba - специалист
Качвам разписаните плоскости, в случай, че някой има желание да метне едно око дали не съм объркал някъде нещо и да ми дойде някой много крив шкаф....Важно е да се знае, че шкафовете ше бъдат хванати в тавана и трите ше бъдат залепени един за друг. Плоскостта е 18 мм, а отстрани в коментарите съм описал коя плоскост за къде е предвидена.

Прикачен файл

2.png
2.png (33.72 KиБ) Видяна 2704 пъти

Прикачен файл

1.png
1.png (47.77 KиБ) Видяна 2704 пъти

Прикачен файл

shkafove.png
shkafove.png (30.99 KиБ) Видяна 2704 пъти
radius - майстор
Чираче написа:
Може да стане и в домашни условия. Купуваш си плоскостта, и започваш да разкрояваш и режеш с ръчен циркуляр. Кантираш/с пристягане/, пробиваш отвори за дибли, и правиш отворите за пантите.
И после всеки ще знае, че си рязал вкъщи. ;) Големите машини имат подрезвачи, за да не се нащърбва детайла. С ръчния циркуляр си избираш коя страна да е хубава и другата я прежалваш. Кантирането с 2мм кант как става вкъщи? С оберката :rolleyes: Рязал съм и съм кантирал сам, но винаги ще си личи, не е само до майсторлък, а и до техника.
miliad - майстор
Нямам много време, та за това най-общо. Имаш грешки, вратите са големи, трябват още кантове по страниците.
Описанието е объркващо и трудно се следят детайлите. Пиши шкаф 1,2,3 - после страница, дъно,, рафт, врата за 1 или 2 или 3.

Тема "Разкрой + рязане и кантиране в София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: