Ако обемът на захранваните радиатори е много голям в сравнение със серпентината, няма да е особено ефикасна системата. Може да стане така, че те ще охлаждат флуйда от серпентината преди да са достигнали полезна стойност на температура и да не се загреят съществено.
нед ное 25, 2018 9:24 pmHursa написа: Там е работата, че така поставен въобще не е точен, това се опитвах да напиша. Експеримента не е самоцел, трябва да отговаря на определени условия за да можем да ползваме резултатите му. Иначе те могат да са много далече от реалните резултати на реалната установка. Не мога да го сметна защото не знам какво ще представлява топлообменника. Дадена е само площта на топлообменната повърхност. Но не е описано, какво ще представлява, разходите не са дадени. Дори не е дадено дали извън тръбите ще е вода.Може тази серпентина да се обтича от "изгорели" газове в горивна камера. (И дори всичко да е дадено, пак може да не мога да го сметна, не съм специалист в областта на топлообменниците.)Извинявам се,на истина не оточних точно,как точно искам да загрявам водата с нея.
Става въпрос,за една серпентина която е монтирана в една печка,за подгряване на вода в един 80л. бойлер,но проблемът е такъв,че след по дълго време,в по буйно горене на огъня водата започва да прегрява.
Та мойта идея е да сложа някое радиаторче,за да облекча тази температура на водата.Но поради причината че не знам,колко са и киловаиите намощностаи,не мога преценя колко глидера радиатор да сложа.