Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
miliad - майстор
Намери си циркуляр- пендула под наем.
Ако нямаш опит с трион пасвател ще се видиш в чудо, независимо каква кутия ще си направиш.
EDI - майстор
А и ъглите надали са 90 градуса и тогава става една..... :lol: мерене може да трябва за идеално напасване.
gibson58 - специалист
Нямам от кой да взема пендула.Но се замислих наистина за ъгломер и машината от втория линк.Остава ми въпроса дали влагата в разтвора ще повлияе на первазите?
Lisko - майстор
пет сеп 04, 2020 5:49 pmgibson58 написа:
Нямам от кой да взема пендула.Но се замислих наистина за ъгломер и машината от втория линк.Остава ми въпроса дали влагата в разтвора ще повлияе на первазите?
То не е задължително да вземеш. Може ти да отидеш. Така един приятел идва миналата седмица, щото мойта пендула е 10" диск а неговата 8" и не можела да хване голЕмото дърво.
gibson58 - специалист
А някой да има наблюдение трзи дигиталните ъгломери от по 20-тина лева вършат ли работа?
gogo7777 - майстор
съб сеп 05, 2020 12:16 pmgibson58 написа:
А някой да има наблюдение трзи дигиталните ъгломери от по 20-тина лева вършат ли работа?
Вършат що да не вършат.
Chefo77 - майстор
Не ти трябва дигитален ъгломер, аз ползвам ТАКЪВ, но на мнооооого по-ниска цена (под 2 лева).
За рязането - нито едното, нито другото от посочените ще ти свърши работа. Потърси пендула на ток, всичко над 10 инча ще ти свърши работа, ако искаш да режеш перваза легнал, ако искаш прав - нямаш много голям избор, само Bosch GCM 12 JL ти върши работа заради специфичната конструкция.
mkocev - специалист
Срежи го с пасвателя докъдето може и го довърши с нещо (вероятно ще може пак с пасвателя, само че под ъгъл, така че да го среже до край).
Като му "зададеш" ъгъла с пасвателя и герунг кутия (или самоделно приспособление), все ще го дотъркаш с нещо.
МДФ-а е мек материал и може да се реже и с макетно ножче, само ръка, желание и инат трябват :)
gibson58 - специалист
Ок,мерси за мненията ви. Ще помисля как да действам.Само не разбрах дали има опастност за мдф-а от влагата в пълнежа на фугите на тухличките?
Илчо Илиев - майстор
пон сеп 07, 2020 10:07 pmChefo77 написа:
Не ти трябва дигитален ъгломер, аз ползвам ТАКЪВ, но на мнооооого по-ниска цена (под 2 лева).
За рязането - нито едното, нито другото от посочените ще ти свърши работа. Потърси пендула на ток, всичко над 10 инча ще ти свърши работа, ако искаш да режеш перваза легнал, ако искаш прав - нямаш много голям избор, само Bosch GCM 12 JL ти върши работа заради специфичната конструкция.
Здрасти Стефко, от къде се снабди с такъв ъгломер...

Вероятно е тъп въпроса ми, но защо трябва да се реже този перваз ....прав...
Аз не съм специалист в тази област, но имам мъъъничко представа от дървения, имам някоя машинка, та дори да има "двоен"ъгъл..по дължина и на късата страна, на всяка пендула ще стане,е ако е широк детайла, трябва да е голям триона...

:drinkers: :partyman:

Тема "Рязане на 12см перваз с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: