Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
B0t - специалист
чет окт 28, 2021 7:39 pmkrasi92 написа:
Първо анкерираи колците после слагай греса
Честно казано колкото повече си мислех как да я направя толкова повече по начина по който си казал ми изглеждаше по смислено. Не можех да приема цялата тежест на оградата да я поемат тънките плочи на гранита, а той пък да натисне камъка с който е облечена оградата по вертикала. Благодаря, така и ще я направя.
B0t - специалист
Тъй като плочите са от гранит не ми се иска да ги режа прекалено много (или изобщо) за да паснат около коловете. Тъй като коловете са 60ммХ60мм мисля да пробия с диамантена боркорона дупка в гранитената плоскост там където ще са коловете и после да нахлузя плочите на коловете. Боркорона с размер 82мм+ би трябвало да ми свърши работа. Някой пробивал ли е с такъв размер боркорона гранит? Добре ли се пробива, или има особености?
radius - майстор
Кол 60/60 има диагонал 85мм, ако извадим закръгленията, пак е съмнително да влезе в 82мм.
Sandman - специалист

Ето ка стават хубави правоъгълни отвори. Само не знам с гранита как стоят нещата, но с подходящия диск предполагам ще стане.
krasi92 - майстор
В началото на всяка плоча правиш квадрат с флекса 60х60 приблизително и го сглобяваваш с предната плоча. За целта е желателно коловете да са симетрично разположени и да се вземат точните разстояния за да се отрежат плочите на един размер. Короната в случая е излишна.
B0t - специалист
пет окт 29, 2021 1:10 pmradius написа:
Кол 60/60 има диагонал 85мм, ако извадим закръгленията, пак е съмнително да влезе в 82мм.
Точно така, объркал съм се. Имам предвид с 90мм+ боркорона.
iliya_i - майстор
А защо не помислиш и за варианта коловете да съвпадат с фугите между плочите?
Така няма да пробиваш в средата, а ще зарязваш две в краищата им.
krasi92 - майстор
Само единият краи.По лесно се пасва.
B0t - специалист
пет окт 29, 2021 6:37 pmkrasi92 написа:
Само единият краи.По лесно се пасва.
Коловете ще са през почти 2 метра, и не знам дали при гранитни плочи 50см дълги дали ще се напаснат така .. Май ще е малко миксирана работа, и от края ще се зарязва някъде, и цял отвор ще трябда да се пробива другаде ..
krasi92 - майстор
Значи са готови и няма да се взема размер от майстор. Варианта или колците да са на точно разстояние по плочите или да режеш малко от тях. Колко е дълга оградата

Тема "Пробиване на гранитни плочи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: