• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
chapara - майстор
вт фев 22, 2022 7:53 pmHoвoceлckи написа:
Чапар, ш' ма прощаваш, ама и ти четеш по диагонал :wink: "влачената" мазилка не мислиш ли, че е баш хоросанова? "Изчукал до тухла поради влага"! И ти го съветваш да пляска гипс (айде "-ово лепило")? На второ четене не би ли препоръчал "бетонконтакт" и нещо "флексово" да речем?
Жичкаджиите работим със "строителен гипс", т.е. - бързосвързващ. Някои едно време шпакловахме с такъв :wink: Тогава не се шкуреше :idea: а някои не го пресичахме ... Гаранцията беше - прекарваш длан - не трябва да побелява. Ще кажеш ли, че си го правил и го можеш?
'90-та година ни се срина окачен таван от плочи гипсова отливка поради теч (компрометирана изолация на хоризонтален покрив). Ще кажеш ли пак, че няма проблем ползването на гипс (-ови продукти) при вероятност от влага?
Кой каза че има влага, ако има каквото и да положиш е все тая, би трябвало да е отстранена, ти ш'ма извиняваш. Кой е отрекъл, чети, бетонконтака, макар че той е БЕТОНконтакт, не всьо и вся !Не коментиран марката лепило по обясними причини! Сега да уточня, според мен след като съм се закопал в голямото строителство в далечнат 1977ч. Ти как мислиш за моите познания към гипса и шпаловките, правя огледални шпакловки от чист гипс :roll: . По скоро да задълбаваме. Аз, по диагонал😁😁😁😁✋,на лаик като човека пуснал темата, му обяснявам по начина с който може да се справи. Аз ще го наравя за ден, той примерно за 3дни. Хайде ти му обясни да те видя, Ти за жичкаджийския гипс, силния гипс, средносилния и гипса за заглаждане, финния. Чкш, не ме бутай,зелен сии😎✋
Svezar - специалист
Влагата я смуче от основите /помещението е до морето, а пода е 40см под нивото на улицата/ така че няма как да се отстрани причината за влагата :) Намазал съм с грунда от първия пост, сега ще изравня изчуканото с гипсовото лепило и после ще се пробвам като шпакловчик в коридора /с това https://praktiker.bg/bg/Gips-i-shpaklov ... H/p/132051/, който е като складово помещение, там няма кой да гледа как са стените , ако не ми се получи, за основното помещение ще викна майстор :wink:
chapara - майстор
В твоя случай е добре пода и стените до 50см над влагата да се хидроизолират. Или аз съм пропуснал нещо или сега се споменава за капилярна влага :? Това променя нещата, запълването трябва да е с матрял на циментова основа. Последващо шпакловане с мазилка за външна топлоизолация, а финално матеряла посочен от теб супер финиш на Кнауф.
Hoвoceлckи - майстор
Не, и точно затова ти писах, че четеш по диагонал. Е, прощавай - просто не си го забелязал.
нед фев 20, 2022 2:00 pmSvezar написа:
( в първия пост)
... Друго което искам да попитам е, на места заради влага се наложи да изчукам мазилката до тухла, та с какво да подмажа преди шпакловката ?
ср фев 23, 2022 10:57 amSvezar написа:
Влагата я смуче от основите /помещението е до морето, а пода е 40см под нивото на улицата/ така че няма как да се отстрани причината за влагата :)
Не е точно така, но ... не е от лесните неща.
Svezar - специалист
Така, нещата напредват, но имам пак едно дребно въпросче. Може ли на тоя супер финиш на кнауф да му сложа водица, та да стане мааалко по-рядък, че много сила иска за размазване във фабричния вид ?
Svezar - специалист
Продължавам с въпросчетата :) Там където на стените няма влага /тя е само на 2-3 места на 30см от пода/ ползвах за първа ръка гипсова шпакловка CERESIT CT 126 , като изсъхна /48ч/ и взех да прешкурвам преди втората ръка ми прави впечатление, че доста се рони, дори с шкурка 180 ако направя 2-3 движения на едно място и прави дири. Това нормално ли е, или нещо не съм се справил с нанасянето ? Не знам дали е добра идея да грундирам с дълбоко проникващ грунд преди втората ръка, при положение, че основата е грундирана с бетонконтакт ?
chapara - майстор
Грундирай, грундирай, даже няколко пъти, да се заздрави!
  • 1
  • 2

Тема "С какво да грундирам латекс преди шпакловка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: